[#1] FryingPan
Mam trzy pytanka na które pewnie w większości będziecie znali odpowiedź... (przynajmniej mam taką nadzieję :) )

1. Na stronie programu autor pisze że rejestracja kosztuje 25 euro czyli 100złotych. Na forum ppa piszecie że kosztuje 40 złotych. FryingPan nie znajduje się na liście programów, które można kupić przy pomocy PPA a przynajmniej go tam nie widzę :( To w końcu ile kosztuje?

2. Czy są jakieś locale do FryingPana? Oczywiście na polski?

3. Jakieś pół roku temu spaliłem przy pomocy wersji beta (unregistered) FryingPana nagrywarkę DVD. Włączyłem opcję erase entire quick i mielił, mielił, mielił, w końcu zgasł, Amiga zwis i tyle widziało płytę DVD-RW. Potem wystraszony "co się stało", wrzucam napęd DVD do pieca i nie czyta już żadnej płyty. Miałem szczęście że był na gwarancji... Ale co było powodem? I czy kiedyś będę miał pewność że będę mógł bezpiecznie zmazać płytę DVD-RW? To był z tego co pamiętam Liteon SOHW 1633S chyba. Wie ktoś może co źle zrobiłem? (A1200, OS 3.9, B060/50 32MB, HDD40GB)
[#2] Re: FryingPan

@Radek, post #1

ad.1 FryingPan chyba kosztował 40 PLN, ale poprzednio, czyli gdy płaciło się za egzemplarz do napędu. Teraz zmieniły się warunki rejestracji i płaci się za program, niezależnie od ilości napędów jakie będzie obsługiwał.
[#3] Re: FryingPan

@mailman, post #2

Dokładnie. Sam rejestrowałem ostatnio, więc wiem. ;)

[#4] Re: FryingPan

@Radek, post #1

Ad 2. Tak. Program ma polskie locale... bo jest polskim programem.

Ad 3. To pytanie powinno chyba być wysłane do autora programu, a nie na forum? ;)

[#5] Re: FryingPan

@Solo Kazuki, post #4

No ale najpierw wolę się do Was zgłosić... To trzecie to dodałem tak na marginesie... Może znacie jakieś sensowne wytłumaczenia...
A skąd wziąć pl locale? U mnie jest po angielsku chociaż system mam spolszczony...
[#6] Re: FryingPan

@Radek, post #5

Najnowsza wersja oznaczona numerem 0.4c update 1 zawiera polską lokalizację.
[#7] Re: FryingPan

@mailman, post #6

ściągam na pc i na flashgecie zrywa mi ściąganie na 280kB :(

Ale spróbuje czymś innym zassać

Ostatnia modyfikacja: 03.06.06 11:15
[#8] Re: FryingPan

@Radek, post #7

Proponuję kliknąć po prostu na odnośnik z poziomu przeglądarki. Nie przesadzaj. Ten plik nie waży 200 MB, żebyś go na raty ssał tudzież musiał z zagnieżdżenia strony wyciągać. Nie popadajmy w absurdy!
[#9] Re: FryingPan

@Radek, post #7

@ Radek
ściągam na pc i na flashgecie zrywa mi ściąganie na 280kB

Najlepiej jest wybrać "Download..." pod IBrowsem. Spośród przeglądarek ma najlepszego download managera pod słońcem, jakiego widziałem.
[#10] Re: FryingPan

@R-Tea, post #9

Ale na PieCu nie ma IB :/ FireFox mnie wkurza bo co otwieram stronę to jakiś błąd widzę, korzystam z IE - a w IE mam coś zepsute i zamiast ściągać plik to wywala mi że strony nie można otworzyć i przekierowuje mi to na flashgeta. Więc zaraz wejdę operą :] Chyba trzeba będzie zrobić reinstal - Winda na tym kompie ma już dwa lata na HDD i jak na razie jeszcze się nie kopała poza Acrobatem...
Kurde, chciałbym sobie założyć neta też na Ami ale dostawca internetowy daje ograniczenie że jeden komp i nie więcej... A routerki kosztują i ostatnio nie mam na nic kasy. Na dodatek przełączenie neta na Ami powoduje że ojciec się wkurza że co ja niby kombinuje, mam dać sobie spokój itp... Ehhh... Wiecie, to ojciec kupił Amigę 13 lat temu, a ja ją odkryłem dopiero w 2001 roku... Trochę mi żal że ludzie jak odejdą od sprzętu to go krytykują... Ale za bardzo zeszłem z tematem... Przepraszam...
[#11] Re: FryingPan

@Radek, post #10

Na piecu nie ma też FryingPan... :P

[#12] Re: FryingPan

@Radek, post #10

Na dodatek przełączenie neta na Ami powoduje... Udostępnianie połączenia internetowego w Windowsie też niedziała? :)

[#13] Re: FryingPan

@Korni, post #12

Z tego co mi wiadomo... To chyba IP jest następne jak się udostępni Amidze neta... Komp może służyć jako switch ale nie jako router... Oświećcie mnie bo już sam nie wiem :] Ale wydaje mi się że mam rację....
[#14] Re: FryingPan

@Radek, post #13

Oświecam cię :)

[#15] Re: FryingPan

@Radek, post #13

PC to serwer dla AMI i jest ok.Jeśli są kłopoty to masz spiepszony system na PC
[#16] Re: FryingPan

@Radek, post #13

Komputer może służy jako ruter. Ale jako switch ?? Tego nie widziałaem..
Kiedyś pamiętam że ktoś zrobiłe huba na pci ale o switchach nie słyszałem.

[#17] Re: FryingPan

@Kaczus, post #14

Czuje te świecący żyrandol nad głową :D Dzięki :]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem