[#1] Edytor tekstu pod SmartFS
Jaki edytor plików tekstowych bezproblemowo radzi sobie z długimi nazwami plików? (zarówno przy odczycie jak i zapisie)
Używam starego CEda 3.0, ale nie dość że obcina nazwę pliku, to na dodatek przy próbie wyjścia (tylko po edycji pliku o dł. nazwie) wywala okienko Software Failure.

Najlepiej, żeby to był freeware/shareware. (z możliwościami zbliżonymi do CEda 3)

[#2] Re: Edytor tekstu pod SmartFS

@El Amigos, post #1

Wypróbuj darmowego starszego GoldEDa lub MicroGoldEDa. Oba te programy powinny siedzieć na stronie ich autora. Niestety nie znam adresu. Przez chwilę używałem tych programów nawet, niestety archiwów z nimi już nie posiadam. :(

Ostatnia modyfikacja: 02.06.06 15:58
[#3] Re: Edytor tekstu pod SmartFS

@El Amigos, post #1

Wlasnie sprawdzilem CEDa 3.5 i ten bez problemu wczytuje i zapisuje dlugie nazwy na partycji SFS.
Moze wykombinuj sobie ta wersje albo sprawdz jeszcze BareEDa i WordPada (sa na Aminecie).

Przy okazji odkrylem (! albo o tym zapomnialem) ze nowy ram-handler z Blizkicka nie tylko przyspiesza kasowanie plikow z RAMu, ale takze pozwala na uzycie dlugich nazw.

Niestety WB 3.1 definitywnie sie wywala gdy za pomoca Workbencha otworze okno w ktorym jest plik z dluga nazwa. Stalo sie to tez gdy otworzylem okno RAM-Disku z plikiem o dlugiej nazwie. WB 3.1 suuxxxxx :P
No, ale odwieczne guru z MCP, pozwala na dalsza prace z programami juz odpalonymi i dzieki DOpusowi oraz Cli mozna odpalac kolejne :)

Czy podobne cyrki z dlugimi nazwami dzieja sie takze na WB 3.5/3.9?
[#4] Re: Edytor tekstu pod SmartFS

@Andrzej Drozd, post #3

Pominalem cos waznego na temat CEDa i dla widocznosci napisze to w nowym komentarzu.

Uzywam z CEDem dwie latki (sa w WBStartup)

1.CedPatch
2.CedFix

Jedna z nich pozwala na uzycie innych fontow niz topaz na gornej belece i cos tam jeszcze. Druga, nie pamietam co poprawia. Gdy nie znajdziesz na Aminecie, to daj znac.
[#5] Re: Edytor tekstu pod SmartFS

@Andrzej Drozd, post #3

Niestety WB 3.1 definitywnie sie wywala gdy za pomoca Workbencha otworze okno w ktorym jest plik z dluga nazwa. Stalo sie to tez gdy otworzylem okno RAM-Disku z plikiem o dlugiej nazwie. WB 3.1 suuxxxxx

Nigdy nie miałem pliku o dł. nazwie w RAM dysku, bo mi zawsze obcina. :) Spróbuję poszukać tego handlera...

Jak otwieram płytę (CacheCDFS), dyskietkę (PC0 w wersji 4x.xx; no takiej, która długie nazwy obsługuje) czy zawartość dysku twardego (SFS oczywiście) to nic takiego jak reset/freeze u mnie nie występuje.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem