kategoria: Sprzęt
[#1] Interfejsik dla 'współczesnych' myszy
Hej,

Planuję rozejrzeć się za myszkami non-kulkowymi. Do tego będę potrzebować jakiegoś interfejsiku [mouse port] <> [ps/2] (jak sądzę to jedyna opcja).

Wszystko ma działać na klasycznej A1200 z WB3.1. Z tego co widzę istnieją..

- Cocolino
- Micromys (v4)
- AmiZorro
- Tuptusie
(coś jeszcze? jakaś alternatywa?)

Czy moglibyście dać znać który z interfejsów sprawuje się najlepiej? Ew w jakikolwiek inny sposób ułatwić wybór? :)

Thx.

Pzdr,
SokOK!
[#2] Re: Interfejsik dla 'współczesnych' myszy

@Sokok, post #1

Rysiek USB od kolegi Spidi.
[#3] Re: Interfejsik dla 'współczesnych' myszy

@Sokok, post #1

Tylko i wylacznie Rys. Innych nawet nie bierz pod uwage.
http://retro.7-bit.pl/?lang=pl&go=rys
Dzialaja niemal wszystkie myszki optyczne na USB.
[#4] Re: Interfejsik dla 'współczesnych' myszy

@lekarz_med, post #3

Dzięki Grisza i lekarz_med za odpowiedź.

Pytanka dwa..

- Jak się sprawuje? Krótkie wyszukiwanie na PPA dało mi znać, że pojawiają się problemy np z precyzją ruchu kursora.
- Gdzie i za ile można kupić?

Dzięki.
[#5] Re: Interfejsik dla 'współczesnych' myszy

@Sokok, post #4

Jeśli chodzi o precyzję ruchu,to problem ten pojawia się w bardzo dużych rozdziałkach,jak full hd,ale Spidi obiecał,to poprawić.Na normalnych PAL-wskich jest super.Poza tym rewelacyjnie działa jako interfejs padów,ja mam podpiętego od PSX i działa miodzio.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem