[#1] CyberVisionPPC i Flatron 795+
Zestaw ten ma denerwującą przypadłość. Przy przechodzeniu między ekranami (najczęściej między ekranami w tej samej rozdzielczości, ale o różnej "głębokości" kolorów) monitor lubi wejść w tryb oszczędzania energii. Konieczne jest wtedy ponowne przełączenie ekranów, aby się "obudził". Jak można to wyeliminować?

Druga rzecz: używam DiskMastera 2.0. On się ładnie promuje, itp. jednak przy przewijaniu zawartości katalogu zawierającego dużo plików Amiga się wiesza. To samo się dzieje przy przewijaniu dokumentu tekstowego. Proszę o jakieś porady, poza poradą zmiany filemanagera - kocham go i nie byłbym w stanie. Sresztą Opus4 niekiedy robi tak samo.

Pozdrawiam, z góry dzięki. :)
[#2] Re: CyberVisionPPC i Flatron 795+

@Daclaw, post #1

Jedyne co mi przychodzi do głowy to niewłaściwe ustawienia w ENV: dla tej karty.
[#3] Re: CyberVisionPPC i Flatron 795+

@Daclaw, post #1

Używam Flatrona ft795+ od 5 lat najpierw z BVision teraz z Pegazem + Radeon9250. Ustawienia mam i miałem standardowe z CGX-a i nie mam i nie miałem takich problemów. Co więcej zawsze każdemu polecać będę ten mntor bo narawdę jest tego wart. Więc podejrzewam że raczej to może być problem sprzętowy monitora gdyż u mnie jest ok
[#4] Re: CyberVisionPPC i Flatron 795+

@Daclaw, post #1

Ja z CyberVisionPPC nie mam takich problemów. Tyle że używam monitora DELL P790 ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem