[#1] Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?
No wlasnie Executive - czy ktos uzywa tego schedulera?? Czy sprawdza sie w systemie i podnosi jego wydanjnosc podczas pacy z wieloma taskami? Zastanawialem sie czy konfiguracja tego programu sprawia jakies wieksze problemy? Ogolnie: CZY WARTO??

PS.

Jak w temacie posiadam: OS3.9 BPPC+BV+128MB

[#2] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@Lokaty, post #1

Nie wiem jak z 3.9 ale na BPPC+BV warto po stokroć. Wysypuje się program czy co gorsza jakiś device który z reguły ma wyższy priorytet i muli okrutnie lub komp wcale nie odpowiada tylko wskaźnik myszy działa. I tu do akcji wkracza Executive obniżając priorytet programowi który zajmuje całą moc procesora i można działać dalej. :D
[#3] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@Sylwester, post #2

To jedna z zalet. Drugą która mi najbardziej utkwiła w pamięci była normalna praca w sytuacji posiadania fast-aty czy w ogóle usprawnienie pracy z dyskami - na BPPC podczas kopiowania danych można zapomnieć o normalnej pracy w systemie, z executive jest znacznie lepiej.

[#4] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@MinisterQ, post #3

no oprócz tego, że czasem wywiesi system to raczej pozytywnie oceniam ten program.

[#5] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@QkiZ, post #4

A to to na 68k też coś da?

[#6] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@Malin, post #5

Executive jest dla 68k. Tylko.
[#7] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@QkiZ, post #4

A w jaki niby sposób sie objawiają wywieszki spowodowane przez executive? Jedyną niekompatybilność jaką zaobserwowałem to magellan, i przesuwanie ikon podczas silnego obciążenia systemu, np. kopiowaniem danych. ;)

[#8] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@MinisterQ, post #7

wywiechy zdarzają się sporadycznie w różnych momentach. zazwyczaj guru wskazuje na exec.library. Mam te wywiechy od czasu zainstalowania Executive.

[#9] Re: Executive dla OS3.9 z BPPC+BV - czy wart jest zachodu?

@QkiZ, post #8

Nigdy tego nie doświadczyłem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem