[#1] Stacja HD MicroniK
Witam!
Co wiadomo o stacji HD firmy Micronik?
Nigdzie nie mogę się dokopać do testów tego sprzętu, a w Amiga Hardware Database wogóle nie ma nt stacji dysków.
Dobra jest? Chodzi o to, czy poprawnie czyta dyski 1,76Mb i 1.44Mb i czy przy okazji potrafi radzić sobie z NIEDOSOWYMI dyskietkami 880kb ???
Z MA pamiętam, że niektóre stacje HD bywały niedorobione w tej materii...
Myślę o zastąpieniu swojej wewnętrznej w A1200 gęstą...

[#2] Re: Stacja HD MicroniK

@Rodzyn, post #1

Mam taką stację od lat i działa bez problemów z niedosowymi dyskietkami 880 kB (można odpalać gry czy dema normalnie) jak i "dosowymi". Działa również z formatami 1.44 MB (zarówno przez crossdos jak i fat95) oraz 1.76 MB (wystarczy sformatować dyskietke (urzadzenie DF0: ) hdd wlozona do stacji).

Czyli i rzadkie i gęste działają.

[#3] Re: Stacja HD MicroniK

@grxmrx, post #2

Czyli i rzadkie i gęste działają.
Czyli innymi słowy polecasz? :D

[#4] Re: Stacja HD MicroniK

@Rodzyn, post #3

Też miałem kiedyś taką stację. Nie było problemów. Polecam.
[#5] Re: Stacja HD MicroniK

@wali7, post #4

chodzi bez problemów od 7 lat
[#6] Re: Stacja HD MicroniK

@piwosz, post #5

Jak napisali poprzednicy, stacja godna polecenia, sam używam od lat i spisuje się świetnie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem