[#1] problemik A500
witam mam taki problem przeszło rok czasu moja amiga lezała w szafie dzisiaj ja wyciagłem i mam problem pierwszy to taki ze ten obraz poczatkowy wogole mi sie nie wyswietla z tą reka i dyskietka a drugi problem to cały czas mi stacja dyskietek chodzi i non stop pali sie dioda od stacji wie ktos co moze byc problemem ??
[#2] Re: problemik A500

@Misieksc, post #1

Podlaczyles odwrotnie tasiemke od flopa ? :)

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 14:54
[#3] Re: problemik A500

@kamcash, post #2

no wiesz odłaczyłem nawet flopa juz całkowicie ale i tak nie mam tego obrazu na poczatku

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 15:08
[#4] Re: problemik A500

@Misieksc, post #3

A wogle jest jakas reakcja na TV/Monitorze jak ami wlaczasz ?

Masz modulator czy euro ? sprobuj przez comp

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 15:14
[#5] Re: problemik A500

@kamcash, post #4

mam euro i po właczeniu reaguje cos bo normalnie obraz robie sie szary nastepnie biały i non stop jest biały

stacje dyskietek podłaczyłem normalnie juz i jak wrzucam teraz dyskietke jakas to brak jakiej kolwiek reakji :(
[#6] Re: problemik A500

@Misieksc, post #5

Masz rozszerzeni pamieci ? Albo kombinowales cos z chipem na plycie glownej ? Zaobserwuje leda od Caps locka przy uruchamianiu ? Ile razy mruga ;)

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 15:25

Ostatnia modyfikacja: 07.06.06 15:26
[#7] Re: problemik A500

@kamcash, post #6

wiec tak mam roszerzenie pamiec ale uruchamiałem z nia i bez niej i to samo jest a dioda od caps locka przy uruchamiania zapala sie raz i gasnie i tyle a przy chipsecie nic nie majstrowałem :)
[#8] Re: problemik A500

@Misieksc, post #7

Hmm, mi to wyglada na zwarcie, zimny lut, brak masy ! albo inny problem zwiazany z wiekowoscia sprzetu. Odlacz klawiature, fast i flopa i zobacz. Jak niezadziala to oblookaj wszytkie kondensatory na plycie i zobacz czy nie sa wydete i wylana ;)

[#9] Re: problemik A500

@kamcash, post #8

hmm no kurde nie wiadomo kondensatory sa ladne plaskie nie wylane zadne jak zalatwie sobie lupe to zobacze z tym zimnymi lutami

odlaczylem klawiature, flopa, pamiec i tez bialy obraz :(
[#10] Re: problemik A500

@Misieksc, post #9

Hmm Sprobuj wyjac kosc rom'u na pare sekund

[#11] Re: problemik A500

@kamcash, post #10

tez nic nie pomaga :(
[#12] Re: problemik A500

@Misieksc, post #11

http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=1&ids=4&hide_in=64&id=584

[#13] Re: problemik A500

@Malin, post #12

hmm no dobre a fajnie by było jakby rozwiazania poszczegolnych problemow były podane
[#14] Re: problemik A500

@Misieksc, post #1

Witam.
Czy udało ci sić rozwiązać ten problem. Pytam ponieważ u mnie po dłuższym nie używaniu również pojawił sić biały ekran i inic wićcej (ale, jakby próbuje wczytywać dyskietkć). Caps Lock sie nie zapala w ogóle.

pozdrawiam.
[#15] Re: problemik A500

@pajew, post #14

Multimetr w dłoń i pozostaje szukanie zwarć/zimnych lutów/zepsutych ścieżek na płycie.

[#16] Re: problemik A500

@Lord_10up, post #15

coś z kickstartem chyba ale trzeba zprawdzić czy gdzieś zwarcia nie ma lub miernik w rękę tylko pamiętaj w czasie rozkręcania kompa odłącz go z zasilania

[#17] Re: problemik A500

@coco, post #16

Należy dodać, że po rozkręceniu kompa podczas mierzenia trzeba podłączyć komputer do prądu;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem