[#1] Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk
Czy ktoś próbował odpalić flash-memorkę na PCMCIA ?
[#2] Re: Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk

@grzeniu, post #1

Spróbuj to:

http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=1&ids=3&id=42

polecam, mi sie udało dzieki temu artkowi OK

[#3] Re: Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk

@Sir_Lucas, post #2

Potwierdzam! Ja też mamczytnik CF w Ami i zrzucam sobie foty z aparatu. Bardzo wygodne urządzenie... Nie wiem jak z innymi kartami bo moja j=nie jest multigniazdowa ;)
[#4] Re: Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk

@Sir_Lucas, post #2

Hmmm.... trochę źle opisałem moją kartę. Nie jest to żaden czytnik tylko karta która jest widoczna jako dysk twardy IDE/ESDI (pod Windows). Dokładnie coś takiego: http://www.psism.com/sdp3bi.htm. Jeszcze nie testowałem ale być może będą potrzebne inne drivery ?!
[#5] Re: Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk

@grzeniu, post #4

Odpalalem cos takiego, dziala na dostepnych sterach. Ale bardzo uwaznie trzeba, bo mnie sie udalo nieopatrznie popsuc amige (elektricny hazard) i poszedl kontroler dysku (wie ktos co z tym zrobic?) i moja stara dopalka. Wykonanlem jeden ruch za duzo. Ale dziala. Mialem tylko innej firmy. Zdaje sie, ze napiecie zasilania gra role. Oczywiscie ten sprzet sie nadaje, bo ma 5V.

pitb
[#6] Re: Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk

@grzeniu, post #1

wITAM!
Ja mam u siebie założoną kartę PCMCIA->CF firmy Star-E i działa świetnie. Mam teraz na oku adapter 6w1 tej firmy i wtedy okaże się czy to trybi. Istnieją też adaptery AT-Bus<->Compact Flash,co pozwala (ponoć,nie sprawdzałem tylko słyszałem) na używanie CF-ek jako twardysku.
[#7] Re: Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk

@Snake, post #6

Jak już kupisz i sprawdzisz to dasz znać na forum? Ja też się zamierzam do kupna ale na razie kasy nie mam więc nie kupuje. Ale jak będę miał pewność że działa to w wakacje prawdopodobnie sobie kupię ;)
[#8] Re: Flash 16 MB PC Card (PCMCIA) Sandisk

@Radek, post #7

Dobrze,napiszę.A przy okazji,czy ktoś próbował podłączyć sterownik Cardbus pod PCI? Albo inaczej: jak zmusić Amy Classic do pracy z dwoma kartami PCMCIA?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem