[#1] czy amiga cd tv odczyta gry na plycie cd w wormacie adf?
witam posiadam pc i amige cd tv mam tez nagrywarke i mam takie pytanie czy jakbym wypalil plytke z grami w formacie adf na pc to jak wloze ja do amigi czy mi je odczyta posciagalem z neta troche gierek i chcialbym wlasnie jakos przeniesc je na amige ale zabardzo niewiem jak:))??? prosze o pomoc:)

[#2] Re: czy amiga cd tv odczyta gry na plycie cd w wormacie adf?

@Mlody, post #1

Aby przeniesc ADFa na dyskietke mozna uzyc np. ADF2DISK, ADFBlitzer (Aminet), a jezeli gra jest dosowa mozna od razu podmontowac pod FMS: za pomoca ADF2FMS (wczesniej jednak musisz zainstalowac fmsa np. za pomoca pakietu VirtualFlopy (Aminet)).
[#3] Re: czy amiga cd tv odczyta gry na plycie cd w wormacie adf?

@Andrzej Drozd, post #2

CDTV ma K1.3 i wyzej wymienione programy nie zadzialaja, za to transdisk poradzi sobie wysmienicie.
[#4] Re: czy amiga cd tv odczyta gry na plycie cd w wormacie adf?

@Norbert, post #3

Rzeczywiscie. Pewnie nie ma tam takze stacji dyskow. (jezli ma to mozna sprobowac mapowac rom 2.0). Przygotowac plyte z grami mozna na WinUAE tworzac ISO za pomoca MakeCD z odpowiednim bootblockiem, a pozniej mozna wypalic takie iso na jakimkolwiek pecetowym programie. (oczywiscie gry umieszczone na plycie musza byc dosowe lub zainstalowane odpowiednimi installerami).
[#5] Re: czy amiga cd tv odczyta gry na plycie cd w wormacie adf?

@Andrzej Drozd, post #4

Jesli nie ma stacji dyskow, to bedzie mial "wielka przeprawe", aby uruchomic gierke z dyskietki na cdromie.
Mapowanie tez jest zlym pomyslem, bo zabierze 512kb pamieci, ktorej brak spowoduje nieuruchamienie jeszcze wiecej gierek niz w przypadku braku wylacznika cdrom (zachowania wiekszej zgodnosci z A500).

ps.
Jesli ta CDTV ma stacje dyskow, a plytka CD bedzie sluzyc tylko do przenoszenia ADF na Amige, to najlepszym programem do przeniesienia ADF na dyskietki jest transdisk.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem