[#1] 1. Problem z trybami Picasso96 2. XADmaster.library
1. Ustawilem sobie taki jeden fajny tryb w Picaso96. Testy wypadly zachwycajaco. Nie wiem jak wlaczyc ten trych. W Screenmode nie ma, PVS pisze ze nie moze znalesc odpowiedniego monitora Picasso. Jak to ustawic??

2. Gdy chce cos rozpakowac systemowym rozpakowywaczem wyskakuje mi okienko ze xadmaster.library to shareware i trza za niego zaplacic 20 ojro. Jest jakas alternatywa ktora dziala w ten sam sposob?

Ostatnia modyfikacja: 08.06.06 13:39
[#2] Re: 1. Problem z trybami Picasso96 2. XADmaster.library

@Lorak, post #1

Dirk Stoecker has released a free keyfile
for his XAD system (03-April-2004)
http://www.vht-dk.dk/vhtdk/amiga/download.htm
[#3] Re: 1. Problem z trybami Picasso96 2. XADmaster.library

@Lorak, post #1

Być może masz monitor, którego Picasso nie obsługuje?

Ja zainstalowałem sobie ten system (p96) instalerem, trochę późnej namieszać musiałem (nie może być ekran Workbencha otwarty w trakcie ładowania systemu; no przynjamniej u mnie to było powodem, a miałem z początku w s-sqne taki programik, który otwierał swój własny ekran) i po godzince wszystko hulało.

A był to monitor VGA i WinUAE.

[#4] Re: 1. Problem z trybami Picasso96 2. XADmaster.library

@El Amigos, post #3

Pod WinUAE nie można ustawiać trybu P96, te opcje w P96Mode są nie aktywne. Dostępne są tylko te co pod Windows, więc ten problem dotyczy tylko true amigowców.
[#5] Re: 1. Problem z trybami Picasso96 2. XADmaster.library

@El Amigos, post #3

Nie do konca zrozumiales. W ustawieniach wszystko gra. Test trybu p96 sprawuje sie dobrze (ten ekran z siatka, kolkami, i kolorami). Tylko po zapisaniu tegoz trybu nie moge go nigdzie znalesc aby go wybrac

[#6] Re: 1. Problem z trybami Picasso96 2. XADmaster.library

@Lorak, post #5

U mnie też test działał (i tylko test właściwie).

W Screenmode nie pamiętam, czy były od razu dostępne wszystkie tryby.

Bodajże musiałem je jakoś wczytać (programem z pakietu p96) z innych przykładowych ustawień i dołączyć (Attach). Ale to i tak nie było wszystko, bo adresy ($50001001 np.) się duplikowały i trzeba było je pozamieniać.

Piszę z pamięci, też miałem taki problem, ale że szybko zniknął, to nie przypominam sobie wszystkich szczegółów.

[#7] Re: 1. Problem z trybami Picasso96 2. XADmaster.library

@El Amigos, post #6

Napisze wogole po co mi to. Otorz sprawa jest taka ze tryb ktory uzywam mryga w czest. 60 Hz [co mnie bardzo drazni]. Ustawilem sobie taki ktory wyswietla 75hz. No i wlasnie dziala tylko tekst. Ten program z pakietu p96 to wlasnie moze byc PVS. Dzieki za wskazowki. Pokombinuje jeszcze :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem