kategoria: A1200
[#1] Fast Ata mkIV oraz Classic Workbench OS3.9 problemy.
Witam serdecznie

Od początku mam taki problem. Gdy zainstaluje ClassicWB3.9 z fast ata, zakomentuję cały początek dotyczący scsi bo po co aż tyle, zresztą bez względu czy zakomentuję czy nie, to mam po ata3.driver, (widzę bez QUIET że sterownik się ładuje i przypisuje cdrom i hdd) 2 recoverable alerty które niesamowicie mnie denerwują.
Miał ktoś podobny zgryz z WBClassic3.9 i fast ata? Inne WBClassic-i działaja z fast ata bez problemu. Gdzieś już na eab chyba ktoś się na to żalił, ale bez rozwiązania problem pozostał.

Tak wygląda początek s-s
;ClassicWB Startup-Sequence
;--------------------------
;OS39

;Start OS3.9 Checks

C:ata3.driver QUIET
;IF EXISTS C:SquirrelSCSI
;C:SquirrelSCSI
;EndIF
;Set SCSIUpdate 1
;IF EXISTS C:IDEFix
;C:IDEFix
;Set SCSIUpdate 0
;EndIF
;IF EXISTS SYS:Expansion/XSurfIDE
;Set SCSIUpdate 0
;EndIF
;IF EXISTS SYS:Prefs/Env-Archive/NOSCSIUPDATE
;Set SCSIUpdate 0
;EndIf
;IF $SCSIUpdate EQ 1
;C:SetPatch QUIET
;ELSE
C:SetPatch SKIPROMUPDATES "scsi.device" QUIET
;EndIF
;Unset SCSIUpdate
;End OS3.9 Checks

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2015 08:52:16 przez Sosabowski
[#2] Re: Fast Ata mkIV oraz Classic Workbench OS3.9 problemy.

@Sosabowski, post #1

SKIPROMUPDATE
[#3] Re: Fast Ata mkIV oraz Classic Workbench OS3.9 problemy.

@_arti, post #2

a zaraz sprawdzimy :) ale przy gołym setpatchu było chyba to samo.

Ostatnia aktualizacja: 20.01.2015 12:23:32 przez Sosabowski
[#4] Re: Fast Ata mkIV oraz Classic Workbench OS3.9 problemy.

@Sosabowski, post #3

Oczywiście, że WTEDY, przy gołym SetPatchu jest guru - scsi.device próbuje się patchować i przez ata3.driver i przez SetPatcha

C:SetPatch SKIMROMUPDATE scsi.device
[#5] Re: Fast Ata mkIV oraz Classic Workbench OS3.9 problemy.

@_arti, post #4

A nie ma Guru skłamałem niechcący, zostawiłem ata3 i nastepny goły setpatch i jest OK :)
Pierwszy raz od długiego czasu ładnie biega WBClassic3.9, bez guru i bez recoverable.
Kapryśna ta nasza przyjaciółka szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem