[#1] A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.
Witam, sprawa jest taka:
- mam A1200,
- kickstart 3.0,
- kartą CF 4gb, classic WB, system plików to SFS.

Chcę przesiąść się na kartę 16gb bez zbędnej zabawy, tylko jak najłatwiej i jak najszybciej się da.
Aha nie chce, żeby mi się system restartowal 2x podczas uruchamiania o ile to możliwe.
Jak to zrobić? :)
Pozdrawiam.
[#2] Re: A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.

@zmiennik, post #1

Bez 2x uruchamiania, to tylko jak wykorzystasz 4GB, do głębszych obszarów dostep będziesz miał dopiero po załadowaniu nowszej scsi.library i zastosowania odpowiedniego systemu plików (FFS z łatą na TD64, SFS i PFS chyba powinny działac od razu).

Masz tylko dwie opcje: załadować scsi.library i zresetować, albo zbudować kickstart z uaktualnioną wersją.
[#3] Re: A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.

@sanjyuubi, post #2

Dokładnie.
[#4] Re: A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.

@sanjyuubi, post #2

Masz tylko dwie opcje: załadować scsi.library i zresetować, albo zbudować kickstart z uaktualnioną wersją.

rozumiem. A kickstart 3.1 załatwi sprawe czy to jeszcze za stare?
aha i mam Apollo, one mają coś takiego jak blizzkick? Mogę to jakoś wykorzystać? - jeżeli tak to jak to zrobić i na jakiej zasadzie to działa?
[#5] Re: A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.

@zmiennik, post #4

Nie załatwi. Tam jest stary scsi.device. Do Apollo jest RemApollo i działa podobnie jak BlizKick.
[#6] Re: A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.

@_arti, post #5

problem w tym, że ja nie wiem jak działa BlizKick ;D

wiem, że coś takiego jest, ale jak to obsłużyć i wykorzystać to już się nie zagłębiałem.
Kartę turbo mam pierwszą w życiu i dopiero od jakiegoś tygodnia.

Czyli rozumiem, że mogę wykorzystać te RemApollo do mojegu celu z 1 postu?
Jeżeli tak, to czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić w miare prostym językiem?
Dzięki.
[#7] Re: A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.

@zmiennik, post #6

A jak zrobi blitzkicka to i tak za pierwszym uruchomieniem kompa będzie się resetował podczas startu.
[#8] Re: A1200 / Kick 3.0 i szybki przeskok z 4 na 16gb lub więcej.

@zmiennik, post #6

Nie pamiętam już, bo Apollo miałem w 2000 roku ale chyba wystarsczy jako pierwsze w S-S:

C:RemApollo SYS:/sciezka/do/kicktartu/kick3.1

...no i oczywiście reset dodatkowy będzie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem