[#1] Płyta główna A1200 - wymiary
Witajcie!

Jako że namierzam się na obudowę typu skrzynia, ale desktop chciałbym się dowiedzieć,jaką szerokość musi mieć taki desktop,żeby się w nim zmieściła płyta A1200?
Jaką szerokość ma płyta A1200 z zainstalowaną kartą turbo (jakąś dużą, powiedzmy PPC)?
Jeśli ktoś ma ją 'na wierzchu' to bardzo proszę o sprawdzenie... Mało co bym się nie wkopał w microATX, ale to dobre dla A600 :P

[#2] Re: Płyta główna A1200 - wymiary

@Rodzyn, post #1

szerokość - 45cm.
[#3] Re: Płyta główna A1200 - wymiary

@Daclaw, post #2

szerokość - 45cm.

Czyli kaplica... grób Wszystkie seryjne obudowy do PC są za wąskie, nie odliczając nawet miejsca na zasilacz...

Czyli albo tower, albo trzeba samemu budować obudowę od zera... Chyba że Ami do jakiegoś przemysłowego rack'a wsadzę... Ale estetyka takiego rozwiązania... Ech...

[#4] Re: Płyta główna A1200 - wymiary

@Rodzyn, post #3

A może chcesz obudowę od A2000 ? Oddam za free (+koszty przesyłki). Ja właśnie zakupiłem Big Tower od PC oraz plastik od obudowy Micronika i mam zamiar przełozyć do niego moją A1200+Apollo (w planach Mediator). Obudowa ma wycięty otwór z lewej strony na kartę PCMCIA i brak jej jednej zaślepki 3.5" z przodu. Ogólnie jest przystosowana do A1200.
[#5] Re: Płyta główna A1200 - wymiary

@zyga64, post #4

A może chcesz obudowę od A2000? Oddam za free (+koszty przesyłki).
Yes yes! :D
Podaj mi e-mail albo nr GG. W razie czego pisz na adres rodzynpm@o2.pl
Powiedz mi, jak się sprawowała A1200 w takim przebraniu?

[#6] Re: Płyta główna A1200 - wymiary

@Rodzyn, post #1

Mało co bym się nie wkopał w microATX, ale to dobre dla A600

Ostatnia modyfikacja: 09.06.06 17:12
[#7] Re: Płyta główna A1200 - wymiary

@kamcash, post #6

@kamcash, nie martw się, pokryję koszty aukcji (5zł) i po sprawie ;) W sumie moja wina, że nie sprawidziłem wcześniej, bo człowiek podawał wymiary obudowy... ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem