[#7]
Re: podkrêcanie 68000? i jeszcze pytanko...
@Grygus,
post #1
Koledzy już Ci podpowiedzieli co i jak, ja dodam od siebie, że "padłeś ofiarą A600" tak jak ja...eeee....[liczy]....dobre 13 lat temu. Zgrabny komputerek o niemal zerowych możliwościach rozbudowy. Poza włożeniem do środka HD 2.5" i dołożeniu sieciówki PCMCIA (no i rozszerzenia chip ramu do 2MB) w zasadzie nie ma co z tym zrobić. Chyba, że dostaniesz przełącznik kickstartów i będziesz miał maszynkę do starych gier non-AGA. Część (działających pod 2.04) zainstalujesz na HD (o ile dadzą się zainstalować) a resztę, wymagającą 1.3 odpalisz z dyskietek.
Słowem - sentyment do gierek (1.32.04) z HDkiem - bardziej klimatyczne niż WinUAE ale to wszystko niestety.
Chyba że lubisz lansik i na uczelni czy w szkole możesz zapuścić ze zgrabnej 'sześćsetki' podłączonej do rzutnika prezentację multimedialną (zamiast z laptopa PC odpalać Power Pointa) :P
PS> Tak wiem, fanatycy A600, można dołączyć CD-ROM, wbudować A600 w wieżę, dostać nieosiągalne turbo itp. itd. Ale powiedzmy szczerze do wyżej wymienionych zadań sentymentalnych lepiej i tak się nada A1200 z HD
PS2> Wiem istnieje WHDLoad :D