[#1] Scalos i Arexx
Zainstalowałem najnowszą wersję 41.3 i nie daje się uruchomić żadnych skryptów Arexxa. Ani przy użyciu systemowego Rexxmast ani z wbudowanego w Scalona pluginu. Po uruchomieniu dowolnego skryptu wyświetla się info w stylu „RX nieznane polecenie” lub też system się zamraża i potrzebny jest reset.
[#2] Re: Scalos i Arexx

@Ziolo, post #1

Komenda RX została nadpisana?
[#3] Re: Scalos i Arexx

@Mario, post #2

Nie, po prostu wyskakuje że nie rozpoznaje tej komendy.
Pod gołym os3.9 wszystko jest ok
[#4] Re: Scalos i Arexx

@Ziolo, post #3

Dziwne, przyznam. Chyba nie pomogę, bo Scalos-em się nie bawiłem.
Nawet jak podajesz bezpośrednie ścieżki to nie gra?
Np. SYS:CRX SYS:Skrypt.rexx
Może Scalos wymaga, aby plik miał jakieś zakończenie (rexx, rexxc?), może trzeba zwiększyć stos dla RX?
RexxMast odpalasz przed czy po Scalos-ie? Może to robi różnicę?
[#5] Re: Scalos i Arexx

@Mario, post #4

Narazie dam sobie spokój ze Scalosem. Może to jakiś bug w samym programie i w następnej wersji zostanie to poprawione.
W każdym razie mario dzięki za pomoc
[#6] Re: Scalos i Arexx

@Ziolo, post #5

Nie ma sprawy.
Sam kiedyś odpaliłem kilka razy Scalos-a i uznałem, że zostawię ten program na razie w spokoju.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem