[#1] Kodeki Froggera
Czy Frooger doczekał się może nowszych kodeków do MPEG i WMV? (nowsze niż te na stronie domowej (froogerrules.pl))

Mam kilka plików WMV, w których nie ma obrazu (tylko dźwięk jest), a także ze 2 filmy w formacie MPEG w których brak jest dźwięku. (a obraz jest :))

Z tymi samymi plikami miałem taki sam problem na Windowsie, ale tam pomogło zainstalowanie ogromnego pakietu ACEMegaCodecsPack. Jak sobie z tym poradzić na Ami? (wszystkie kodeki mam dla Ami68k)

[#2] Re: Kodeki Froggera

@El Amigos, post #1

Troche nowsze mozna bylo dostac piszac bug reporty elfowi, ale niestety elf cos dawno sie nie odzywal, wiec nie wiadomy czy a jak tak to kiedy bedzie aktualizacja.

[#3] Re: Kodeki Froggera

@El Amigos, post #1

Jak ci na tych filmikach bardzo zależy zrób konwersje i po krzyku.

[#4] Re: Kodeki Froggera

@Kaczus, post #2

Te nowsze wersje Froggera z tego co wiem (bo dysponuje taką "nowszą" wersją) też nie obsługują najnowszych kodeków WMV (obrazu, bo dźwięk to jeszcze zdarzy się, że odegra, ale co komu po dźwięku jak ktoś chce film obejrzeć;).

[#5] Re: Kodeki Froggera

@grxmrx, post #4

najnowszych nie, ale mozliwe ze ciut nowszych :)

[#6] Re: Kodeki Froggera

@Kaczus, post #5

Ciut nowszych, no to najlepiej gdybyśmy dysponowali wiedzą jaką posiada autor programu bo tak to można zawsze spekulować, wyobrażać sobie, że niewiadomo co tam kto chowa czy szykuje, a rzeczywistość może być nieco inna niż oczekiwania i wyobrażenia.

[#7] Re: Kodeki Froggera

@11MASTEr, post #3

Sorry za głupie pytanie: czym na przykład?

Ostatnia modyfikacja: 14.06.06 15:48
[#8] Re: Kodeki Froggera

@El Amigos, post #7

Pod Windowsa znajdziesz sporo narzędzi. Na Amidze raczej tego nie zrobisz.
[#9] Re: Kodeki Froggera

@El Amigos, post #7

ffmpeg. Jeśli nie ruszy filmiku, to nie przerobisz go na Amidze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem