[#1] tango z xp
Wiem, wiem dla jednych problem moze być infantylny jednak ja nie mogę sobie z nim poradzić od 2 dni :(
Jak na windzie XP udostepnić katalog/dysk by można było go zobaczyć tang'iem?
Przy okazji drugie pytanie: majac połaczone 2 kompo ruterem z wyjsciem na świat; udostepniając dane na jednym komputerze i drugim w określonej domenie, ktoś z zewnątrz może wbić się do mojej sieci i ewentualnie narozrabiać (pokasować itp.)?

[#2] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #1

Polacy przegrali a Ty mi tu z jakimś tangiem wyskakujesz...
[#3] Re: tango z xp

@Sasquatch, post #2

Dzięki za pomoc, takiej oczekiwałem!
BTW A myślałeś, że wygrają???!!!! Jeśli tak to idź się przebadać - zbytni optymista z Ciebie.

[#4] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #3

Sorki ale się wtrące ale:

Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu.

Czyżby to twoje własne motto? heeh

Mieliśmy ogromną szansę... To że przegrali, nie świadczy o niczym - szczególnie w taki sposób.
co do twoich problemów - co to jest tang ?!?
Drugie pytanie - jeśli "ktoś" nie zna hasła do domeny i loginu - nawet nie zauwazy jej istnienia.
[#5] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #1

Możliwe, że przyczyną problemów jest wersja windowsa. WinXP Home jest mocno obcięty jeżeli chodzi o funkcje sieciowe. Ale to tylko moje przypuszczenia.

(Jeżeli odpisałem nierzeczowo lub nie na temat albo nie pomogłem to przepraszam)

[#6] Re: tango z xp

@TJindy, post #4

> co do twoich problemów - co to jest tang ?!?
tango, tak jak w temacie :)

>Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga wićcej czasu.
>Czyżby to twoje własne motto? heeh
Czy zdarzyło sić by gospodarze mistrzostw nie wyszli z grupy? Zgoda mecz był na wysokim poziomie, aż miło było popatrzec. Ale chyba jednak nie wierzyłeś że wygramy? - troche realizmu.

Dyskusja ta jednak nie rozwiązuje moich problemów z tangiem i xp.
Objawy są takie, że po odpaleniu tanga, wykrywa domene i komputery, znajduje udostćpnione katalogi i po kliknieciu nawet montuje ow katalog jak dysk tylko, że on ZAWSZE jest pusty. Co z tym zrobić?

@prince - mam wersje prof.

[#7] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #3

Musi być optymistą. Do tego nawoływał sam prezydent RP Lech K. brat Jarosława Kaczyńskiego.
Mówił: "Polacy bądzcie optymistami."

[#8] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #1

Cześć! Musisz w piecu dać opcję przy katalogu udostępnianym - jest pozycja "udostępnianie i zabezpieczanie". W moim przypadku i tak nie mogę udostępnić wszystkich partycji z peceta. Tango lubi dziwić...Acha! Wyłącz najpierw firewalla - po udostępnieniu plików go włącz i spróbuj. Ja miałem ciągłe z tym kłopoty.

[#9] Re: tango z xp

@Pero, post #8

Mając wczorach troszke wolnego czasu, namieszalem troszkć. Stworzyłem takiego samego uzytkownika na ami i pc - dodałem go do goście, ustawiłem zabezpieczenia, i jeszzce kilka ustawień lecz ne pamićtam dokładnie. W efekcie teraz duet ami-tango zamiast widziec pusty katalog jak dotychczas; wypisuje komunikat, ze brak dostepu do katalogu.
Wićc jest jakas poprawa - cos zaczyna sie dziac.
Szkoda ze takich rzeczy nie mozna ustawic na sztywno na IP.

[#10] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #9

Można - ja mam stały adres IP, a korzystam z Mosnet`u na pegazie. Na początku miałem straszne problemy, a najważniejsze u mnie ię okazała konfiguracja stosu (mosnetu).

[#11] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #9

Jakieś pomysły?

[#12] Re: tango z xp

@Prince, post #5

Zgadza sie. W home edition nie ma możliwości wpięcia się do domeny. Można z nim powalczyć (jest kilka przepisów) w necie, ale są to protezy. Proponuje win xp pro do pracy z domeną.

[#13] Re: tango z xp

@JaCoP, post #12

Malutka dygresja...

Dlaczego piszesz o tym w PPA? (i na dodatek w dziale Amiga; takie problemy to chyba tylko w HP ;))

Edit: ech, to miała być odp. na 1 post, sorry.

Ostatnia modyfikacja: 17.06.06 14:09
[#14] Re: tango z xp

@El Amigos, post #13

Dlatego - http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=2&ids=16&id=930
[#15] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #1

sprawa rozwiazana

[#16] Re: tango z xp

@11MASTEr, post #15

A jak? Gdzie był pies pogrzebany?!
[#17] Re: tango z xp

@mailman, post #14

To nie trzeba było tak od razu?
Kuźwa, nikt nie wiedział co to Tang.. hiehie
[#18] Re: tango z xp

@mailman, post #14

O Sambie czytałem w PPA. Ale o Tango nic mi nie było wiadomo. ;)

[#19] Re: tango z xp

@Kitech, post #16

Witam!
Ja z tangiem miałem problemy,teraz uzywam smbfs i jest o.k.
Ami i piec spićte routerem, były też jakieś problemy z udostćpnianiem ,ale nie wiem za bardzo o co chodziło. np.z 1 Xp z 2 xp niedziałało (XP pro),z 1w98 też z drugim nie , amithlon w porządku. Linuxy o.k. Qnx o.k.
Mam kilka partycji na dysku dzićki programowi "botitng"(wg mnie super boot manager). Jak w indzie wyłaczyłem hasło dostćpu to zadziałało.
Jak było hasło to mimo iż wpisywałem je przy montowaniu dysku udostepnianego to pokazywało że hasło jest beee.
pozdro.
Mariusz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem