kategoria: A1200
[#1] Nie ładujący się system
Dzisiaj przyszedł do mnie adapter IDE CF i taśma IDE, tak wiec przyszedł czas na zamontowanie CFki jako dysk. Kartę przygotowałem dużo wcześniej. Po złożeniu wszystkiego i wsadzeniu do babci system wystartował prawidłowo (ClassicWB). jednak musiałem wymontować na chwilę kartę i [po ponownym zamontowaniu, system raz się ładuje ale w większości przypadków włącza się kickstart. Co może być przyczyną? Dociskałem wszystkie wtyczki do gniazd.
[#2] Re: Nie ładujący się system

@Szynsz, post #1

A co się dzieje jak wyłączysz zasilanie. U mnie w A600 miałem podobnie z kartą CF. Zmieniłem na dysk 2.5 i jest git. Prawdopodobnie karta CF szybciej się inicjuje niż zdążą zresetować się układy na płycie amigi.
[#3] Re: Nie ładujący się system

@Miggy, post #2

Nie dzieje sie nic nadzwyczajnego po wylaczeniu zasilania. Za to po wlaczeniu amigi przed zaladowaniem czego kolwiek przez ekran przechodza paski cienkie. Jednak uzywam kabla antenowego na lcd
[#4] Re: Nie ładujący się system

@Szynsz, post #3

Ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem? Nie rozumiem czemu nie działa używam tej karty CF: SanDisk ULTRA II 2GB 15MB/s

Dodam że na WinUAE wszystko ładuje się tak jak powinno

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2015 07:37:55 przez Szynsz
[#5] Re: Nie ładujący się system

@Szynsz, post #4

Problem chyba rozwiązany, okazało się że nie stykała taśma IDE wyjąłem całość i zamontowałem raz jeszcze i na razie działa
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem