[#1] I NEED HELP
PANOWIE, KUPILEM JAKIS CZAS TEMU A1200 I MAM TERAZ PROBLEMA, PONIEWAZ .... PODLACZAJAC DYSK DO NIEJ COSIK ZAISKRZYLO I NAGLE MOJA NOWA AMIGA ZACZELA SIE W KOLO RESETOWAC :/ JEST EKRAN CZARNY, POTEM SZARY A PUZNIEJ NIC SIE NIE DZIEJE .... DIODA POWER CIAGLE MIGA I AMIGA TAK JAKBY CIAGLE SIE RESETOWALA W KOLKO.. JESLI MACIE JAKIES POMYSLY CO TO MOZE BYC TO BARDZO BYM PROSIL, PONIEWAZ ZAKUPILEM TA AMIGE NA EFUNZINE JAKO NOWA I WYDAJE MI SIE ZE SAM JA ZEPSULEM, DLATEGO NIE ODDAJE JEJ NA GWARANCJE, ALE MAM DOSTEP DO SPRZETU, NA KTORYM SIE NAPRAWIA KOMORKI, WIEC PRZELUTOWANIE JAKIEGOS UKŁADU NIE POWINNO NASTRECZAC PROBLEMU,( MOJ SZEF/KOLEGA MI W TYM POMORZE) ALE NIEWIEM JAKI UKLAD ZALATWIC DO WYMIANY :/ RATUJCIE PANOWIE BO CHCE WSKRZESIC TA A1200
DZIEKI Z GORY
THANX FROM MOUINTAIN :p CZY JAK SIE TO PISZE
POZDROWIONKA :)

[#2] Re: Ciągły reset

@QUAD, post #1

Chyba CAPS LOCK Ci się zablokował. Poza tym, wypada w temacie maila podać problem.
[#3] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #1

Ale jak podlaczyles? Gdy Ami i HD byly zalaczone czy odwrotnie wlozyles tasme? Samo wlozenie tasmy na odwrot, w 99% nie powinno nic uszkodzic. Chyba ze masz dysk 2.5 cala i zasilanie masz na tasmie (no ale nigdy nie mialem doczynienia z dyskami 2.5 wiec tylko przypuszczam).
[#4] Re: I NEED HELP

@Andrzej Drozd, post #3

Zalezy od przelotki... Jak podlaczysz odwrotnie w niektórych
przypadkach tez moze byc nie tak... niech odepnie hdd i sprawdzi czy
dziala...

[#5] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #1

1. CAPS OFF
2. A kto podłącza dysk pod prądem??? Co "poszło", może być ciężko zlokalizować, bo Amigi nie rozbierzesz jak PeCeta sprawdzając każdy element z osobna. Jednym słowem - serwis; bo specjalizowanych scalaczków do Amigi nie dostaniesz w sklepie, chyba że kupisz drugą A1200 na elementy - tylko po co? Oddaj do serwisu.

[#6] Re: I NEED HELP

@Andrzej Drozd, post #3

przy 2,5" też się nic nie powinno stać... Standardy IDE...
[#7] Re: I NEED HELP

@Radek, post #6

przy 2.5 cala napiecie idzie tasma sygnałową...

[#8] Re: I NEED HELP

@Kaczus, post #7

Wiem ale dysku nie zniszczy przy odwrotnym podłączeniu... Ale nie gwarantuje! W każdym razie mi nie zepsuło. Dyski po odwrotnym podłączeniu jeszcze działały.
Po dwóch miechach pracy (już na poprawnie połączonej taśmie) poszły w odstawkę i przez pół roku leżały na półce kryjąc się kurzem. Niestety po tym pół roku leżenia już nie działały...
[#9] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #1

Podzialajmy razem:)Bede mial okazje oddzwieczyc sie za a3640:)Co dwie glowy to nie jedna, jak chcesz u omowmy sie jakos i cos zmajstrujemy zeby odpalic to cudo, mialem z 5 a1200 i troszke grzebalem przy nich wiec szansa jest;)

[#10] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #1

QUAD napisał(a):

> EKRAN CZARNY, POTEM SZARY A PUZNIEJ NIC SIE NIE DZIEJE ....

> POWINNO NASTRECZAC PROBLEMU,( MOJ SZEF/KOLEGA MI W TYM POMORZE)

W jakiej szkole uczą tak dobrze ortografii?

[#11] Re: I NEED HELP

@spiryt, post #10

zawsze pisze ze przepraszam za orty i mam na to papier hehe, nie mowiac o tym ze piszac tego posta bylem elegancko pijany :)

[#12] Re: I NEED HELP

@MrT, post #9

odezwe sie jak bede mial neta na GG :)

[#13] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #11

Jaki papier? Od okulisty? Trzeba być ślepym jak koń żeby nie zobaczyć ŻE PISZE SIĘ Z WŁĄCZONYM CAPSLOCKIEM LUB, ŻE CEGŁA LEŻY NA SHIFCIE.

[#14] Re: I NEED HELP

@Kaczus, post #4

w tej chwili po wywaleniu dysku jest to samo, ciagle restarty :(

[#15] Re: I NEED HELP

@Andrzej Drozd, post #3

podlaczylem przez przejsciowke dysk 3.5 i zasililem dziada z osobne3go piecowego zasilacza, kilka dni dzialalo bez problemu, pierwsze odpalalem zasilacz pecetowy po czym uruchamialem amige z oryginalnego zasilacza pewnego dnia jakas iskierka przeskoczyla i od tego czasu nie dziala :(

[#16] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #15

Ha - ja wiedzialem, ze tak bedzie (uhm uhm) - odradzalem, ale jak sie nie slucha pana Jozka od kurczakow to tak jest! :P

[#17] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #11

Piłeś nie pisz!
[#18] Re: I NEED HELP

@mailman, post #17

Nie piłeś - napij się :P

[#19] Re: I NEED HELP

@QUAD, post #12

Bede czekal, nie takie zwarcia sie przezylo - cos zaradzimy;))

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem