kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] podłączenie HDD (2,5 cal lub 3,5 cal) do czytnika CF - czy to możliwe ?
Podłączyłem 3 przejściówki CF-HDD do Amigi (w tym 2 x na śledziu z tyłu Ami w obudowie tower - używam 4xeide). W jednym złączu mam kartę na wymianę danych z PC (zew. czytnik CF + AmiKit), jedno zostaje wolne więc zastanawiam się czy istnieje taka przejścówka, dzięki której mógłbym do w/w gniazda na karty CF wpiąć tradycyjnego HD-ka ? Oczywiście w wypadku urządzeń 3,5 cala zasilanie byłoby pociągnięte osobno. Z góry dzięki za wszelkie info.
[#2] Re: podłączenie HDD (2,5 cal lub 3,5 cal) do czytnika CF - czy to możliwe ?

@AndrECHO, post #1

Istnieje cos takiego
http://www.dansdata.com/danletters076.htm

Nie możesz wykorzystać szuflady podpietej do czwartego portu IDE ?

Dam ci jeszcze jeden pomysł
Kiedyś zostal stworzony adapter usb->sd.
Umozliwial on podlaczenie pendrive poprzez gniazdo micro sd
Adapter ten posiadał host USB

Z tego wyszłaby fajna kanapka

HDD - IDE/USB - USB/SD - SD/CF - CF/IDE

Ciekawy jestem czy to by zadzialalo.

Ostatnia aktualizacja: 18.02.2015 17:58:17 przez Norbert
[#3] Re: podłączenie HDD (2,5 cal lub 3,5 cal) do czytnika CF - czy to możliwe ?

@Norbert, post #2

Mam i szufladę (obecnie siedzi w niej Cf-ka, czasami HD) ale podłączoną, razem z DVD, na kanale botującym. na drugim mam 2 śledzie z przejściówkami CF-HD. W jednym siedzi cf-ka na wymianę danych. Do takiego ustawienia dochodziłem kilka tygodni, strasznie wybredna ta Ami ale w końcu wszystko działa :). wiem, że to sztuka dla sztuki, po prostu mogłaby to być ciekawa funkcjonalność. Niestety nie ma tego na Allegro, więc nie istnieje ;).
[#4] Re: podłączenie HDD (2,5 cal lub 3,5 cal) do czytnika CF - czy to możliwe ?

@AndrECHO, post #1

[#5] Re: podłączenie HDD (2,5 cal lub 3,5 cal) do czytnika CF - czy to możliwe ?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #4

Mowa jest o CF a nie PCMCIA.
Nie wiadomo czy autor wątka ma kątówke pcmcia.
[#6] Re: podłączenie HDD (2,5 cal lub 3,5 cal) do czytnika CF - czy to możliwe ?

@Norbert, post #5

Nie mam, tu bardziej chodzi o sposób na tanie i szybkie podłączenie Hd do Ami, np. w celu skopiowania czegoś tam, bez zbędnych urzadzeń, tylko samym kabelkiem.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem