kategoria: Sprzęt
[#1] Brak obrazu przez port Video 1200
Witam mam taki problem, mianowicie brak obrazu przez port Video.
Przez comp jest. Dowiedziałem się, że prawdopodobnie za brak obrazu są odpowiedzialne te bezpieczniki.
Co to jest i co mam kupić, aby je wymienić
[#2] Re: Brak obrazu przez port Video 1200

@Dorian3d, post #1

Przede wszystkim, to najpierw należałoby sprawdzić oscyloskopem, czy jest sygnał CSYNC, bo może być uszkodzony układ U32 (74HCT244). Jak nie będzie tego sygnału, to TV będzie wyświetlał brak sygnału.
[#3] Re: Brak obrazu przez port Video 1200

@Dorian3d, post #1

szczerze wątpię żeby to były bezpieczniki, na schemacie powinny być opisane. Stawiam na dławiki ferytowe 48 ohm i 150ohm
[#4] Re: Brak obrazu przez port Video 1200

@KrisbA, post #3

Odgrzebuje ten wątek bo mam podobne objawy w Amidze 1200. Jak naprawa się skończyła i co było zepsute? Ewentualnie prosiłbym o parę wskazówek co może jeszcze być zepsute.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem