kategoria: Sprzęt
[#1] Styki do joysticków
Wie ktoś gdzie można znaleźć zamienniki styków do joysticków?
Kiedyś widziałem jakiś temat ale nie mogę znaleźć:/
[#2] Re: Styki do joysticków

@eross, post #1

Tu
[#3] Re: Styki do joysticków

@eross, post #1

Najlepiej jakbyś zdobył uszkodzony joy, ogłoś się na giełdzie ppa może ktoś Cię poratuje. Mikro styki ze sprężynką są bardzo popularne w joystickach.
[#4] Re: Styki do joysticków

@eross, post #1

A chodzi ci o blaszki, sprężynki czy gumki?
[#5] Re: Styki do joysticków

@ZbyniuR, post #4

cale styki. jedne juz zamowilem. zobacze co to bedzie jak przyjda. ale nie wiem tez skad wziac gumki do quickshota...w joyu ktory mam poodpadaly...i zostala jedna. w miejsce gdzie powinny byc gumki wlutowalem tacty smd ale troche dziwnie sie gra...reaguje dobrze tylko jest taki delikatny.
[#6] Re: Styki do joysticków

@eross, post #5

Słyszałem że niektórzy montują gumki ze starych pilotów to TV. Tylko trzeba takie szersze, a w miejscach gdzie powinny być gumowe cypki jakieś śrubeczki z podkładką dość szeroką by się nie rozrywały te dziurki. Przydaje się też coś co się ślizga po wierzchu tych gumek zamiast je przesuwać w chwili gdy są naciskane. Podobno dobrze zrobione są trwalsze niż oryginalne.

Ostatnia aktualizacja: 01.03.2015 22:50:08 przez ZbyniuR
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem