[#1] setpatch
Zauwazylem ze setpatch v44.38 z os 3.9 gryzie mi sie z cgxem jakie sa komendy do setpatcha coby wylaczyc bruzdzace rzeczy?

[#2] Re: setpatch

@Fazior, post #1

Wiem ze jest switch NOROMUPDATE po czym jedzie sie np "scsi.device" i juz nie patchuje odpowiedniego devica. Ale z tego co widze to obok updejtow sa jeszcze patche np enable advanced graphics modes itd itp. chcialbym wylaczyc te graficzne bo one prawdopodobnie gryza mi sie z cgx

[#3] Re: setpatch

@Fazior, post #2

Ciekawe. Setpatch mi nigdy nie mieszał w CGX czy w P96. Poszukaj innej przyczyny. A jaką masz wersję CGXa i co się dzieje?
[#4] Re: setpatch

@kmilota, post #3

Powaznie, przy wylaczonym setpatchu moge odpalic test w cgxmode i ladnie swieci na VGA. Przy wlaczonym wywala natomiast cant open screen. Mam cgx 3 wersja pod grexa. Przy wlaczonym setpatchu screenmode wyswietla tylko tryby palowe, zwylaczonym setpatchem nie moge odpalic screenmode.

Ostatnia modyfikacja: 17.06.06 23:23

Ostatnia modyfikacja: 17.06.06 23:26
[#5] Re: setpatch

@Fazior, post #4

To jest znany problem. Do CGX 4 były poprawki do CGX 3 chyba nie. I ile pamiętam chodzi o to że CGX wykrywa dziwny numer Chyba exec.library i głupieje.
[#6] Re: setpatch

@TomK, post #5

I co z tym zrobic:)?

[#7] Re: setpatch

@Fazior, post #6

Użyj nowszej wersji CGX

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem