[#1] A600 z 2.05 i CF 4GB FFS i go nie widzi...
Znajomy wpadł po ratunek z A600 z 2.05, dostał nową kartę CF 4GB z podobno nagranym WB3.1 i sformatowanym na FFS, nie wiem w ilu partycjach bo tego nie widzi "not a DOS disk in device". Nie mam innej Amigi pod ręką.

1. Czy do 2.05 musi być jakiś starszy FileSystem ?
2. Czy zobaczy tą kartę jak zmienię KS na nowszy?
3. Jak duże partycje 2.05 może zobaczyć?
4. Czy szukać dyskietek z 2.0 i formatować na taki jaki będzie dostępny w opcjach, w razie potrzeby na mniejsze partycje bo inaczej i tak nic z tym nie zrobię?
5. Czy SFS i PFS to są nowsze czy starsze formaty?
[#2] Re: A600 z 2.05 i CF 4GB FFS i go nie widzi...

@ZbyniuR, post #1

Sprawdz CF pod Winuae czy rzeczywiscie jest tam FFS

ad5.
SFS i PFS są nowsze niż FFS
[#3] Re: A600 z 2.05 i CF 4GB FFS i go nie widzi...

@ZbyniuR, post #1

1. Do WB3.1 niezbędny jest kick 3.x
2. Maksymalny rozmiar jednej partycji to ok 2GB (ja mam 4GB kartę podzieloną na trzy: 1; 1,5; 1,5GB)
3. Likwidacja ograniczeń z punktu 2 jak i zwiększenie rozmiaru dysku (karty) powyżej 4GB jest możliwe ale w standardzie jest jak jest.
[#4] Re: A600 z 2.05 i CF 4GB FFS i go nie widzi...

@ZbyniuR, post #1

Zainstaluj mu Classic Workbench Green Amiga Alien Edition, partycje na system zrób 200 mega. Resztę partycji też zrób jakieś normalne.

Oczywiści masz xUAE, czytnik kart i takie tam. Oczywiście ta Amiga ma dwa mega pamięci Chip?
[#5] Re: A600 z 2.05 i CF 4GB FFS i go nie widzi...

@conrdd, post #3

2. 4 GB. nie 2.
[#6] Re: A600 z 2.05 i CF 4GB FFS i go nie widzi...

@amizet, post #4

Dzięki wszystkim za podpowiedzi. :)
Po przedstawieniu koledze paru opcji co by trzeba zrobić i kupić żeby co uzyskać - zdecydował że sprzeda tą kartę i kupi Goteka. :)

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2015 02:35:06 przez ZbyniuR
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem