kategoria: A500
[#1] Syncmaster 957df i AMIGA 500
Witam

Wpadł mi w łapy monitor "bańka": Syncmaster 957df
Miałem go wywalić ale zaintrygowało mnie to że ma wejścia RGB (BNC - jak w przemysłowych). Da się to podłączyć do amigi bez scandoublera..czyli tak jak przez scart , gry dema itp ??
Ma ktoś doświadczenie ?
[#2] Re: Syncmaster 957df i AMIGA 500

@pabloz, post #1

Mało prawdopodobne. Też mam bańkę z RGB (CTX 19") ale niestety nie łapie nic poniżej 30kHz.
Tu masz parametry: link

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2015 10:11:34 przez Jenot
[#3] Re: Syncmaster 957df i AMIGA 500

@Jenot, post #2

Dzięki Tomek
[#4] Re: Syncmaster 957df i AMIGA 500

@Jenot, post #2

Potwierdzam, monitor "VGA" bodajże iiyama który miał złącze BNC nie łykał niczego poniżej 30 kHz.
Miałem też monitor multisync z wejściem DB9 i BNC i tam wszystko fajnie śmigało na obu wejściach ok, racja
[#5] Re: Syncmaster 957df i AMIGA 500

@BULI, post #4

Generalnie złącza BNC dają to, że obraz jest ładniejszy niż przez złącze VGA. I tylko monitory 19" miały te gniazda i większe.
[#6] Re: Syncmaster 957df i AMIGA 500

@gilban, post #5

Generalnie złącza BNC dają to, że obraz jest ładniejszy niż przez złącze VGA.

Teoretycznie tak powinno być- izolowane, ekranowane sygnały.

I tylko monitory 19" miały te gniazda i większe.

Miały oczywiście też monitory z mniejszą przekątną np mój multisync 14 cali (profesjonalne monitory TV-PAL), ale zwykły śmiertelnik rzeczywiście najczęściej mógł je spotkać w 19 (w moim przypadku iiyama) i większych.

Ostatnia aktualizacja: 09.03.2015 11:47:18 przez BULI
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem