[#1] Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy
Jako że wybieramy się (ja i _arti) na tę imprezę, postanowiliśmy założyć wątek, w którym użytkownicy PPA będą mogli złożyć propozycję pytań do Gości - m.in Dave'a Hayniego czy Petro Tyschtschenki.

Zatem zapraszamy do składania propozycji i z góry dziękujemy za zachowanie wysokiej kultury słowa. Najciekawsze pytania wybierzemy i zadamy je w trakcie imprezy.

W propozycji pytania prosimy o podanie, do kogo adresowane jest dane pytanie.

Ostatnia aktualizacja: 10.03.2015 16:22:15 przez alt_
[#2] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@alt_, post #1

Myślę, że jeśli mi uda się wybrać, a taki mam plan, można nagrać podcast z naszymi amisławami.
[#3] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@alt_, post #1

Nie wiem do kogo to pytanie powinno być adresowane, ale ciekawi mnie i chciałbym się dowiedzieć: Czy dokumentacja techniczna Amigi (np. chipsetów) została zniszczona, a jeśli nie to kto może ją posiadać?
[#4] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@RomanWorkshop, post #3

To pytanie głownie do Dave'a, a może Petro tez cos będzie wiedział.warto zapytać.

Radzik: super by było!
[#5] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@alt_, post #4

Jeśli można to ja też za pośrednictwem kolegów Redaktorów chciałbym zadać pytanie do Gości Honorowych:

- Jak odnajdują się w dzisiejszych czasach gdy wokół konkurencja się panoszy a o przełomowych jak na owe czasy projektach Amigi pamiętają tylko entuzjaści? Na myśl przychodzi mi zrezygnowanie rednacza Marka Pampucha z kontaktu ze światem Amigi...

- Jaki sprzęt mają w domu (co używają na co dzień [PC, Apple, jakieś konsole w stylu Xbox] a co z klasyków od czasu do czasu odpalają)

Pozostaje życzyć zdrowia.
[#6] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@RomanWorkshop, post #3

Dave Haynie sprzedaje dokumentację do Bustera. Ale podejrzewam, że jak ma coś więcej, to tylko te układy które sam projektował.
[#7] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@alt_, post #4

Pomyślimy. :) Muszę sobie to poukładać. Bilety na imprezę kupuje się wcześnie czy na żywioł?
[#8] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@radzik, post #7

Kupuje się wcześniej, na żywioł może zabraknąć. Wszelkie info masz na stronie amiga30.eu
[#9] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@alt_, post #8

Ok. To obadam sprawę w weekend. Jak kupie bilety, to wtedy możemy się zgadać co i jak. Jak to wszystko po organizować. Nie powiem, że opcja takiego podcastu na żywo z pewnymi ludzmi jest bardzo interesująca. Do tego można sobie Amsterdam zwiedzić.
[#10] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@radzik, post #9

Udało mi się kupić bilet. Tak więc kto się wybiera? No i trzebaby uzgodnić jakiś plan działania. ;)
[#11] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@alt_, post #1

Dave Haynie:

- Dlaczego zdecydowano się na maksymalną ilość pamięci CHIP równą 2MB w mapie pamięci i czy planowana była kiedykolwiek obsługa większej ilości?

- Czy teoretycznie istnieje możliwość przekroczenia limitu 2MB CHIP za pomocą dedykowanych rozszerzeń? Jeśli nie, to dlaczego? Jesli, tak to jak trudne by to było?

To są pytania na temat w którym co jakiś czas co któryś popuszcza wodze fantazji na temat większej ilości pamięci CHIP bez możliwości wypersfadowania :)

Ostatnia aktualizacja: 22.03.2015 21:11:13 przez sanjyuubi
[#12] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@alt_, post #1

Pytanie do Davida Pleasance - Czy po upadku Commodore, oddział UK, którym kierował miał realne szansę na wykupienie Commodore czy była to tylko ściema ?
[#13] Re: Amiga 30th birthday - pytania do gości imprezy

@belfegor, post #12

Odświeżając temat, kto się wybiera na Amsterdamu?
Ja już zabukowałem hotel, więc jadę prosto na party, a potem zostaję do poniedziałku pozwiedzać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem