[#38]
Re: CF/HDD przygotowanie na WinUAE
@Oxyron,
post #37
Witam,
Sorry za odgrzewanie kotleta ale mam problem.
Na poczatek sie przywitam. Mam na imie Pawel i spedzilem kupe wspanialych lat przy prawdziwych Amigach w latach 90 i glownie na demoscenie. No ale do rzeczy. Kupilem ostatnio za grosze 2 amigi. Jedna 500 z monitorem i przed wczoraj 600, rowniez z monitorem. Zakupilem dodatkowo czytnik IDE - CF i karte CF " z kwiatkiem". Problem w tym, ze nie potrafie jej przygotowac pod windowsem. Usunalem calkowicie partycje, nie tworzac nowych. WINUAE w konfiguracji widzi ja jako empty i nie podaje informacji na jej temat, gdy ja zamontuje. Po odpaleniu emulacji, HDtools, wogole nie widzi dysku. Montowalem jako IDE0, UAE i nie ma roznicy. Gdy zaloze na niej partycje po windows, nie formatujac jej, to pojawia sie czasami w HDtools jako 160MB ale nie wiele mozna z nia robic.
Robie wszystko pod Windows 10 i najnowszym Winuae ale probowalem tez z wersja 2.8 i dokladnie to samo.
Nie mam niestety dysku Install od Workbencha aby sprobowac na A600. Na dniach powinien przyjsc nullmodem, to najwyzej sobie ten dysk przygotuje ale moze uda sie bez tego ?
Co to moze byc ?
Pozdrawiam
Pawel/Hatson