[#1] Problem smbfs.
Problem wygląda następująco:

Odpalam z CLI AmiTCP/IP 4.0 - wszystko działa. jak zaraz po tym odpale SMBFS to moja amisia wyświetli znany i nielubiany komunikat - "program failed (error #80000005). Wait for disk activity to finish." - do wyboru Suspend i Reboot.

1) Daje Suspend odpalam smbfs ponownie i hmm rusza ale nie na długo bo przy dłuższym kopiowaniu plików (ok. 3min) wyskakuje guru.

2) Jak po odpaleniu AmiTCP pobawie się troche (tak nie mniej niż 30min) , odpale jakąś gierke lub coś to po tym czasie SMBFS działa i to bez problemu tylko tyle że ja nie mam czasami czasu na zabawy ;-( a ciągłe guru to mnie już dobija.

Pomocy!

Może jest coś innego niż smbfs co dało by rade działać na takim konfigu?

Ami600, 2MB Ram, WB 3.1, Kick 3.0, sieć - 3COM 3CCE589ET
[#2] Re: Problem smbfs.

@Barr-find, post #1

A co mówi snoopdos ?

[#3] Re: Problem smbfs.

@11MASTEr, post #2

Ha ze snoopdosem co dziwne wszystko działa, uruchamia się - guru sie nie pojawia nawet przy kopiowaniu dyżych ilości danych (wyjaśni to ktoś?). Jest tylko jedna drobniutka wada - zostaje mi tylko 640,600 B pamięci. To troche mało aby wykonywać jakieś ciekawsze operacje lecz do kopiowania plików z pieca na moją kochaną Amisie wystarczy.

PS: Sory że tak późno odpisuje. Jest to spowodowane tym że zasadnicza służba wojskowa którą odbywam pozwala mi tylko na MAX 72godz (odjąć 5godz dojazdy) co drugi weekend, zabawy z moją Amigą600HD.

Co wam powiem to wam powiem ale wam Powiem ze mam <<023>> Dni Do Cywila <--- CIENO!!! Pozdrawiam.
[#4] Re: Problem smbfs.

@Barr-find, post #3

Ktoś kiedyś powiedział że 640KB wystarczy każdemu a że ze snoopdosem jest ok to ciekawe, może paczuje (trudne słowo :P ) ramlib? Właśnie jaki masz stos dla amitcp i smbfs?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem