kategoria: A1200
[#1] MagicWB i WHDload
Witam Kolegow. Zwracam się do was z następującą sprawa. Otoz planuje troche urozmaicic wygląd systemu instalujac MagicWB. Moje pytanie jest następujące: czy instalujac ten pakiet, ktory jednak konsumuje troche chipu nie bedzie później problemu z uruchamianiem gier pod WHDload? Glownie chodzi o wersje AGA, które tej pamieci potrzebuja troche wiecej.
W mojej A1200 mam oprocz 2 MB chipu dodatkowo 4MB fast.
A moze lepiej sobie darowac ten MagicWB i wybrac coś innego?
[#2] Re: MagicWB i WHDload

@nostrum666, post #1

Dla niektórych będzie to problem (np. XTreme Racing), dla innych nie. Zależy
[#3] Re: MagicWB i WHDload

@nostrum666, post #1

Polecam ClassicWB
[#4] Re: MagicWB i WHDload

@BomberMAX, post #3

A jaka jest roznica miedzy nimi?
[#5] Re: MagicWB i WHDload

@nostrum666, post #1

Polecam przyjrzeć się FBlit, zaktualizowanej wersji biblioteki icon.library i opcji FullChip dostępnej w WHDLoad. Na mojej konfiguracji (patrz podpis), taka kombinacja pozwoliła spokojnie odpalać nawet bardzo wymagające gry (np. Worms Director's Cut) z Workbenchem uruchomionym w trybie 640x512 w 256 kolorach :).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem