kategoria: A1200
[#1] Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury
Witam

Mam do Was takie drobne pytanie. Do obudowy Infinitiv mam obudowę do klawiatury od Amigi 1200. Wewnątrz tej obudowy siedzi płytka Micronika - Key6620. Do niej podłącza się taśmę z klawiatury. Wyjściem z tej płytki jest kabel zakończony wtyczką PS/2 do obudowy Infinitiv.
Czy sygnał klawiatury wychodzący z tej płytki jest kompatybilny z PC? Inaczej mówiąc czy mogę sprawdzić klawiaturę podłączając ją do PC?

Pozdrawiam
Maciek
[#2] Re: Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury

@gottrek, post #1

Czy sygnał klawiatury wychodzący z tej płytki jest kompatybilny z PC? Inaczej mówiąc czy mogę sprawdzić klawiaturę podłączając ją do PC?

nie
[#3] Re: Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury

@Dorian3d, post #2

Może istnieje kilka wersji tego interfejsu montowanego wewnątrz obudowy klawiatury?

Moja klawiatura Infinitiv działa z przejściówką PS2-USB. Co prawda kilka kombinacji klawiszy działa dziwnie, ale sprawdzić poprawność działania samej klawiatury da radę. Powiem więcej, właśnie na niej piszę :P.
[#4] Re: Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury

@gottrek, post #1

TAK
[#5] Re: Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury

@gottrek, post #1

Tak, tak. To jest normalna pecetowa klawiatura PS/2, no tylko że brakuje kilku klawiszy potrzebnych w PC. Ja tej klawiatury dawno temu używałem z adapterem klawiatury Elboxu wpinanym w płytę główną. Dla Mikronika to było najprostsze co zrobili. Wykorzystali dostępne układy na rynku, zamiast projektować nowy od podstaw.
[#6] Re: Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury

@gottrek, post #1

Ma ktoś może na sprzedaż takową płytkę Micronika - Key6620 ?

Mam bude na klawe ale brakuje mi tej płytki by cieszyć się klawa od A1200 z amigą w tower.
[#7] Re: Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury

@Mariodj, post #6

A gdzie to siedzi? Bo co prawda samą wieżę Infinitiv wyrzuciłem do śmietnika, ale klawiatura w obudowie i z kablem mi została.
[#8] Re: Micronik Infinitiv - obudowa klawiatury

@Krashan, post #7

No i dogadane :) Dzięki wielkie Krash :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem