kategoria: A1200
[#1] A1200 Escom fix jaka stacja
Przyszedł u mnie najwyższy czas zrobić przegląd i remont Amigi 1200 Escom
(tyle tylko, że na KS3.0), ale nie o tym.. na pierwszy rzut idzie stara padnięta już stacja
chcę się upewnić jak lepiej i co zrobić ? co wybrać ?

Aby wstawić nowego floppa robię fixa na płycie (temat wiadomy),
ale jakie stacje wówczas mam podłączyć
- od pc nie przerobioną,
- pc przerobioną,
- Amigową po przeglądzie
tak aby odczyt i zapis gier ndos był jak należy
w planach możliwy slim od Lotharka ale z racji kosztów póki co to opcja

pyt2 z innej bajki
wymieniał ktoś ślizgacze w myszce amigowej ?? jakiś namiar na dobry zamiennik.
thx za info
[#2] Re: A1200 Escom fix jaka stacja

@BlackTiger, post #1

Jeżeli płyta jest z wersji escom i przelutujesz jej kabelek to możesz wstawić stację od amigi. Jeżeli zrezygnujesz z przeróbki wystarczy że włożysz stację od pc. Jedną z gier ndos na której możesz sprawdzić czy stacja amigowa działa to np. super frog. Jeżeli wyskoczy Ci czerwony ekran to znaczy że jest problem albo z przeróbką płyty albo stacją (lub jej przeróbką jeżeli oryginalnie była od pc).
[#3] Re: A1200 Escom fix jaka stacja

@BlackTiger, post #1

Ja mam płytę główną Escomową z KS 3.1.

Ja gdy kupiłem Amigę miałem włożoną stację dysków chinon Fz-354 Amigową.

(obecnie mam już nawet kondensatory na tantalowe wymienione).

Ktoś przede mną przerobił już płytę i taki trik zastosował:

Również z tą Amigą używam GOTKA w miejsce Chinona.

Co do ślizgaczy, ja wymieniałem w 2 myszach od PC (Logitech G500 i Microsoft Wireless Mouse 1000.
kopiłem w tym sklepie: Bestgamer

Są to ślizgacze firmy: mICEskatez. Można też kupić taki cały prostokąt, jak ja do tej myszy Microsoftu i wyciąć to co nam jest potrzebne. Ślizgacze są idealne. Jest to silikon.
[#4] Re: A1200 Escom fix jaka stacja

@gilban, post #3

dzięki za info
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem