kategoria: A1200
[#1] Kolejny raz LHA
Witam.
Panowie wielka prośba,powiedzcie mi co robię źle.
Amiga 1200 Workbench.3.0 HDD Dyski na HDD: System z tego mi startuje oraz Rożne.Ściągnąłem z Aminetu LhA_e138.run,przerzuciłem na System\C
Ściągnąłem też 2b_WFormat.LhA na partycje Różne ba tu go chce mieć.I nie potrafię go rozpakować a jeśli mi się już uda to nie mogę tego otworzyć.Wpisuje tak: LHA x IDH1:2b_WFormat.lha IDH1
Wiem że to Lamerskie pytanie ale wybaczcie miszeroki uśmiech
[#2] Re: Kolejny raz LHA

@wolf1128, post #1

Najpierw rozpakuj lha z archiwum (plik .run)
Dwuklik na niego i sie wypakuje program lha. Dopiero to wrzuc do C.
[#3] Re: Kolejny raz LHA

@lekarz_med, post #2

Program 2b_WFormat.lha rozpakował się ale nie wiem dlaczego w na dysku System a i tak nie mogę tego zainstalować ani użyć.Wrrr ileż można z tym sie męczyć:-/
[#4] Re: Kolejny raz LHA

@wolf1128, post #3

Powinno być:
LHA x IDH1:2b_WFormat.lha IDH1:

Rozpakuje Ci do IDH1: katalog WorseFormat z programem WorseFormat
Wystarczy ze wejdziesz do katalogu i klikniesz na ikone WorseFormat i program sie uruchomi.
[#5] Re: Kolejny raz LHA

@lekarz_med, post #2

A to wy nie wiecie, że można po prostu rozpakować, przenieśc zamą binarkę, po czym protect +x c:lha ?
[#6] Re: Kolejny raz LHA

@olahughson, post #5

A czy ty nie wiesz że Amiga moze mieć dostep do internetu, CDROM czy USB ?
Co ty chcesz przenosic?
[#7] Re: Kolejny raz LHA

@Norbert, post #4

Wkoncu sie normalnie rozpakowało,wyjaśniłeś mi gdzie robiłem błądszeroki uśmiech ale teraz gdy klikam na Install to dostaje komunikat : Unable to open your tool 'c : Installer '
a gdy klikam na ikonkę Worse Format to : Can't open reqtools. library V38+
[#8] Re: Kolejny raz LHA

@wolf1128, post #7

Zainstaluj "Installer"
[#9] Re: Kolejny raz LHA

@g0trek, post #8

A powiesz mi skad go mam wziasc??Tylko prosze sie na mnie nie denerwowac szeroki uśmiech
[#10] Re: Kolejny raz LHA

@wolf1128, post #9

Np. stąd http://m68k.aminet.net/package/util/sys/InstallerNG
[#11] Re: Kolejny raz LHA

@wolf1128, post #9

Z systemowej dyskietki install.
Jest chyba na to odpowiedz w FAQ na ppa.
[#12] Re: Kolejny raz LHA

@wolf1128, post #7

Daruj sobie tą instalke.
Skopiuj w Workbenchu lub w CLI plik reqtools.library do katalogu libs na dysku startowym/systemowym.

Ps.
Zapomniałeś dwukropka po IDH0:
[#13] Re: Kolejny raz LHA

@Norbert, post #12

Właśnie domyśliłem się po Twojej odpowiedzi że tam brakło dwukropka a to co podane miałem w linku z aminetu w czasie instalowania wywalało mi czarny ekran i czerwona ramkę;)

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2015 19:55:10 przez wolf1128
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem