kategoria: A1200
[#1] Obudowa Big Tower
Witam, tak sobie myślę czy Amigę 1200 nie włożyć w dużą obudowę. Czy ktoś mógłby mi zrobić dokładne zdjęcia obudów, które były robione dla Amig 1200 ?
Interesują mnie też wymiary tych obudów. Pytam bo może bym sobie przerobił jakąś obudowę AT lub ATX i zrobił obudowę pod Amigę 1200.

Ostatnia aktualizacja: 19.03.2015 18:17:07 przez Oxyron
[#2] Re: Obudowa Big Tower

@Oxyron, post #1

Towerki są dziś passe. Chyba, że chcesz mieć system w stylu przełomu tysiącleci?
[#3] Re: Obudowa Big Tower

@recedent, post #2

Hehe Amiga sama w sobie chyba tez nie jest passe i na TOP listach tez nie za bardzo
[#4] Re: Obudowa Big Tower

@Oxyron, post #3

Chodzi mi o to, że te paręnaście lat temu ludzie przekładali A1200 do towerek, bo mieścił się i CD-ROM i 3,5-calowy twardziel i jeszcze miejsce na Mediatora było jakby co, a wygladało to równie "profesjonalnie" jak u kolegi-pecetowca. Natomiast dziś mamy trend odwrotny - jak najwięcej pakuje się do klasycznej obudowy, a jak ktoś chce topowy konfig ze wszystkim, to poluje raczej na "duże" Amigi.
[#5] Re: Obudowa Big Tower

@recedent, post #4

Hmm... długo nie chciałem swojej Amigi 1200 przekładać, bo jednak obudowa Amigi 1200 jest ładna. Dziś tez bardziej praktyczna... Robisz zlot i Amisie trafiają na ławę :D
Myślałem kiedyś o A4000 ...ale cena.... aż chyba tak wielkim fanatykiem nie jestem
[#6] Re: Obudowa Big Tower

@Oxyron, post #5

Dlatego najlepiej mieć wszystkie Amigi szeroki uśmiech
[#7] Re: Obudowa Big Tower

@Oxyron, post #5

Kup sobie A2000 :)
[#8] Re: Obudowa Big Tower

@_Skiba, post #7

Czaje się na A2000 i A4000.... może kiedyś szeroki uśmiech

Zresztą kiedyś jak byłem piękny i młody..... to moja pierwszą Amigą była właśnie Amiga 2000 :

Ostatnia aktualizacja: 20.03.2015 16:22:54 przez Oxyron
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem