[#1] A1200 + Mediator + Tower
Witam,

Mam zamiar kupić do mojej Amisi mediatora. Obecnie mam 1200 + Apollo1240/40 umieszczoną w obudowie od A2000, ale zakupiłem już pecetową obudowę big tower.

Do czego zmierzam ?
Otóż chciałbym przełożyć amisię do tego towera tak, aby potem mi
ładnie Mediator pasował. Czy są na sieci jakieś zdjęcia stowerowanej
amigi (w obudowie nie stricte-amigowej) + mediator ?
Poproszę o linka :)
Lub może ktoś mógłby zrobić cyfrakiem takie zdjęcia, żeby dać mi
ogólny pogląd na tą sprawę. Ostatecznie mogą być zdjęcia jakiegoś
Micronika albo E/Box'a.

pozdrawiam
Szymon Zygmański
[#2] Re: A1200 + Mediator + Tower

@zyga64, post #1

Co do samego hassisa to nie ma roznicy pomiedzy otworami na sama plyte glowna, a plyte + medek. Wykreca sie tylko jedna srubke i monuje w to miejsce tulejke to wszystko.
Aby jednak dopasowac zlacza pci medka do sledzikow z tylu budy to juz inna sprawa. IMO nie dasz rady tego wymierzyc ze zdjecia. Nawiercisz dziurke troszke krzywo/z przesunieciem (te od plyty glownej ) i w nastepstwie karty beda sie giac w zlaczu pci medka - co jak wiesz nie jest korzystne dla nikogo.
Idz za moja rada i zrob wszystko dopiero gdy bedziesz mial komplet czesci.

p.s. jesli jednak nadal sie upierasz to moge pomierzyc odleglosci; daj znac na priv; (czego jednak nie polecam).

[#3] Re: A1200 + Mediator + Tower

@11MASTEr, post #2

Zrób dokładnie jak pisze 11MASTEr, przerabiałem sobie kiedyś obudowę z PC pod Medka i nie da się tego zrobić ze zdjęcia... tylko przyłożyć, zaznaczyć i wiercić. Musisz skompletować wszystko wczesniej.
[#4] Re: A1200 + Mediator + Tower

@wali7, post #3

Dzięki, tak właśnie zrobię. Czeka mnie niezła zabawa z wiertarą i
piłką do metalu :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem