[#1] ifinitiv+płyta a1200
Witam mam kilka pytan dotyczacych wiezy invinitiv oraz plyaty głowenj a1200

1. mam płyte głowna a 1200 brakuje tam jednak kabelka który jest wyprowadzeniem na port myszki w amidze.Podpiolem kabelek com z peceta niestety nie dziala:( da sie taki kabelek zrobic samemu?? ma ktos schemat??? a moze da sie go gdzies kupic???

2 Podobno te wieze mialy schrzanione zasila tzn lubily przepalac sciezki na plycie glownej wiece cos o tym??

3 interfejsc key pc jest typu ps2 jest jakis lepszejszy interfejsz czy szajstwo???

4. jakie macie zdanie o wiezach infinitiv?? wiemz e to plastik wyglada ladnie duzo ladniej niz moja gift no ale to tylko wyglad.

Benedykt
[#2] Re: ifinitiv+płyta a1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Odpowiem krótko:

TO TANDETA

Koniec odpowiedzi :D
A poważnie mówiąc, to bierz Elboxa, lepszy, większy, metalowy ładniejszy , pojemniejszy.. wogóle "lepsiejszy" :)

[#3] Re: ifinitiv+płyta a1200

@Olo, post #2

Tandeta - tak, ale u mnie dziala :) Mam 2 wersje w/w wiezy - "full plastic" i ta ze wzmocnieniami i farba "antyradarowa" :)

- Nigdy nie slyszalem o przepalaniu sciezek przez zasilacz z tej wiezy
- kabelek mozesz sobie dorobic - kawalek tasmy i port, piny 1-1..9-9, zaden problem - to jest tylko taka przedluzka
- interfejs klawiatury jest taki sobie, tzn. uwazam ze sposob montowania jest dobry ale dzialanie co najwyzej srednie, jesli nie masz FastATA i/lub Medka to spokojnie mozesz zalozyc te wersje nakladane na kosc - Vector (jesli dobrze pamietam - zreszta Gift takie ma)

- zdanie o Infinitiv: ma wiecej minusow niz plusow, do zalet zaliczylbym cene i sposob montowania interfejsu klawiatury oraz mozliwosc podwyzszania wiezy o dodatkowa polke 3,5''; minusy jednak przewazaja - Gift czy Elbox sa duzo stabilniejsze i solidniejsze (blacha), jesli zamontujesz Mediatora to zobaczysz jakim problemem jest dobre przykrecenie kart PCI (przeszkadzajacy rant, zaslepki umieszczone w glebi), no i miejsca takze tam nie ma za wiele (podobnie jak w niektorych modelach Giftu)

[#4] Re: ifinitiv+płyta a1200

2. Tak. Sprzedawane byly z taka dziadoska przelotka i kiepskimi pecetowymi zasilaczami. Przelotke wyrzuc a zasilacz kup "amigowy" (przerobiony pecetowy), z odpowiednia koncowka. W razie czego przedluz koncowke i zasilanie podepnij bezposrednio do plyty glownej z tylu.

3. Szajstwo i nie dzialaja rownoczesnie klawisze kursora. Czyli w Quaka trzeba grac myszka. Ja dokupilem kontroler Gift.

4. Nie jest taka zla, z tym ze nie kupuj pierwszej wersji (tej bez boingballa), poniewaz nie ma metalowego ekranu i moze sie rozsypac podczas transportu :P
A zaleta jest wlasnie plastik i niska cena. Mozna ciac i latwo przerabiac :)

Aha, trzeba wsponiec o tym, ze pierwsza kieszen HD (ta najblizej zasilacza), trzeba zostawic pusta, poniewaz HD bedzie mial problemy ze zbyt duzym promieniowaniem elektromagnetycznym, generowanym przez zasilacz.

Ostatnia modyfikacja: 26.06.06 12:12
[#5] Re: ifinitiv+płyta a1200

Jest kilka plusów dodatnich i chyba wiecej ujemnych.
Napisz jakie karty chcesz tam wpiąć to zaraz poczytasz kilka konkretów.
Np. ledwo mieści sić Blizard z interfejsem SCSI ale zeby do tego interfejsu załozyc sima to już trzeba ciąć plastki i przestawiać zasilacz.
[#6] Re: ifinitiv+płyta a1200

1 - bardzo latwo zrobic -> tzw. 1do1; 2do2; 3do3 itp. itd.
2 - o przepalaniu nic nie wiem, ale interfejs zaslania był kiepski - zbyt duzo polaczen - juz takie cos przerabialem bo brakowalo pradu ami - musialem sciezki pogrubic i wtyczke przerobic
3 - wyglada wsysztko (powiedzmy ze) ładnie :) osobna amigowa klawiera, kabelek; jednak co do użytkowania to klapa problemy z kursorami, wolno działa...
4 - najlepiej zapytaj wika - duzo przezyl z ta obudowa i lutownica - powiedzialbym nawet ze zajecia praktyczne z medydyny wycinaie itp mialby dzieki tej towerce zaliczone:) OK

[#7] Re: ifinitiv+płyta a1200

@RadoslawF, post #5

nie planuje tam robic "kanapki" wlasciwie tylko a1200 + mtec 42 mhz z 4 fast ramu ewentualnie koprocek do tego no i hdd cd chyba nawet fdd nie bedzie.

i to w sumie tyle chcialebym pograc w jakies gierce po kabelku na dwie ami :)

Benedykt
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem