[#1] Filmy promujące Amigę
Dla osób zainteresowanych filmami promującymi Amigę, wyszukiwarka Google i jej podstrona Video może stać się interesującym źródłem informacji. Wśród filmów, których wyniki wyszukiwania znajdziemy będziemy mogli obejrzeć nieoficjalny materiał przygotowany przez użytkownika, który prezentuje reklamę AmigaOS 3.5, demonstrację sprzętu wykonaną przez Petro Tschychenko, a także Petro grającego w Super Stardust. Film można obejrzeć przez przeglądarki z wbudowaną możliwością odtwarzania plików wideo, ale w górnej części podanego odnośnika istnieje także przycisk umożliwiający pobranie filmu. Osoby, które nie będą mogły filmu obejrzeć lub/i pobrać proszę o informację, a być może przygotujemy, podobnie jak w przypadku filmów z AmiMajówki, plik torrent umożliwiający ich pobranie.
[#2] Re: Filmy promujące Amigê

@mailman, post #1

wyszukiwarka Google i jej zakładka Video ....

Nieumiem, niewiem, niewidze! Gdzie jest zakładka Video?

[#3] Re: Filmy promujące Amigę

@Prince, post #2

Jako zakładka to nie wiem, ja też nie widze, ale strona jest:

http://video.google.com/

http://www.google.com/intl/en/options/

[#4] Re: Filmy promujące Amigę

@Prince, post #2

No faktycznie, nie zakładka. Przepraszam. O czym innym myślałem, gdy to pisałem.
[#5] Re: Filmy promujące Amigê

@grxmrx, post #3

Później sprawdzę jak to wygląda na (nie)poczciwym IBrowse, bo na sztandarowej przeglądarce MSoftu "com" automatycznie zamienia na "pl"
A rzeczywiście tam jest opcja "video", której nie ma w polskiej edycji googli!

[#6] Re: Filmy promujące Amigê

@mailman, post #4

Mniejsza o szczegóły, czy zakładka, czy inna opcja. W każdym razie nie ma. Patrz odpowiedź wyżej.

[#7] Re: Filmy promujące Amigę

@Prince, post #6

No już napisałem, że się pomyliłem i zmieniłem pierwszego posta.
[#8] Re: Filmy promujące Amigê

@mailman, post #1

Z tego typu filmów to warto jeszcze zobaczyć reklamy A500 i CD32 zrobione jeszcze przez Commodore (jednak robili jakieś reklamy Amigi).
Trzy reklamy A500 i jedna CD32 dostępne są np. tu.

Ostatnia modyfikacja: 25.06.06 21:39
[#9] Re: Filmy promujące Amigê

@amigafan, post #8

Witam czy ktoś wie jak nazywa sić ta muzyczka co leci podczas tych reklam (zdaje mi sić że ta sama melodia była w jakimś filmie ale teraz nie mogć sobie przypomnieć tytułu)? A może ktoś posiada ją na kompie ?
[#10] Re: Filmy promujące Amigê

@Lady_Makbet, post #9

Reklama A500 to przecud-zadna wspolczesna amiga tego nie potrafi :)))

[#11] Re: Filmy promujące Amigê

@Lady_Makbet, post #9

Muzyka z reklam o A500 to muzyka z filmu Goonies - Johna Williamsa, reszty utworów nie znam .

[#12] Re: Filmy promujące Amigê

@Prince, post #5

Później sprawdzę jak to wygląda na (nie)poczciwym IBrowse, bo na sztandarowej przeglądarce MSoftu "com" automatycznie zamienia na "pl"

a to przypadkiem nie jest we flash`u ?

[#13] Re: Filmy promujące Amigê

@alpine, post #12

Jest we flashu, ale istnieje możliwość pobrania pliku (chyba przez javascript). Prince miał to na myśli pisząc o sprawdzeniu (a nawet jak nie miał, to ja i tak wiem, że miał, bo na Ami nie ma nic co pliki FLV ciągnie :)).
[#14] Re: Filmy promujące Amigê

@Olo, post #11

Wypas, dzićki.
[#15] Re: Filmy promujące Amigê

@mailman, post #13

ustaw sobie zeby przegladarka przedstawiala os jako linux. wtedy po kliknieciu na download dostaniesz avi encodowany w divx4
[#16] Re: Filmy promujące Amigê

@mailman, post #13

mozna wybrac tam video for psp i wtedy dostaniemy plik w formacie mp4, a z tym to juz chyba latwiej bedzie.
[#17] Re: Filmy promujące Amigę

@Valwit, post #15

Ja problemu nie mam :D Czytajcie od początku ;)
[#18] Re: Filmy promujące Amigê

@mailman, post #13

Wpisanie www.google.com automatycznie jest zamieniane na www.google.pl .
Nie znam się na tym, ale to jest chyba automatyczne przekierowanie.
Na szczęście wpisanie adresy podanego przez Grxmrx czyli www.video.google.com jak najbardziej działa. IBrowse pokazuje całą zawartość strony, tylko że "po swojemu" :) Coś jak strona Onetu. Nie przeszkadza to w wyszukaniu jakiejś frazy np. "Amiga". I tu mam problem (czy tylko ja?)

Klikam na "Download the Video" i zapisuje się jakiś plik długości kilkuset bajtów (chyba skrypt Java) ale nie mogę nagrać filmu...

[#19] Re: Filmy promujące Amigê

@Prince, post #18

Obok "Download for" masz Windows/Mac zmień to na SonyPSP (jak już ktoś sugerował) . Pobierania dla Win/Mac wygląda całkiem inaczej bo najpierw pobiera się program google video :)

[#20] Re: Filmy promujące Amigę

@alpine, post #19

Bez różnicy, mogę wybrać nawet dla iPoda. Zawsze zgrywa pliczek kilkaset bajtów. Oto jeden z przykładowych:

# download the free Google Video Player from http://video.google.com/
gvp_version:1.1
url:http://vp.video.google.com/videodownload?version=0&secureurl=rAAAADiwXNQ8-iRY1OgyL2pB8FWwH0WSDtIOH_F5Lp5U_kpCxh2I_H8UcGuZU3EzAl2KRb6HW70VFRKVGM2MVzvtRoTu3S7F08Do-3ggIBBjreW-zb7vYvYJ_E8tIfEKAwKP2nTYrdIVvSGNYzde83863czn5LOaJ_nGFNMCAVRQ21kEb-cRm-f0-weJYXds-j3H3w3UlbMP6rxWspmq5I8bSj7kY58I4wyf2Sg--Kr4Kqqn&sigh=XeC_7qrnV25l08nrRqNI8pwcULM&begin=0&len=4080&docid=-5896056970381770848
docid:-5896056970381770848
duration:4080
title:Schon blĂśd!!
description:Sowas gibts nicht oft zu sehen!!

[#21] Re: Filmy promujące Amigę

@Prince, post #20

Problem rozwiązałem!

Nie używam opcji przy "Download", tam gdzie do wyboru są trzy wersje.

Jeszcze niżej (na IB) pod kreską jest:
The download is starting. Please Save the video file.

If the download does not start automatically, right-click this link and choose "Save As".
Powtaraza się ta kwestia trzy razy - trzy odmiany pliku. I Klikająć prawym przyciskiem na wyróżnionym tekście czyli "this link" mogę zgrać.

A samo odtworzenie już tego filmu to zupełnie inny "klasyczny" problem :)

Dzięki za pomoc. Mam nadzieję że komuś również odrobinę pomogłem.

[#22] Re: Filmy promujące Amigê

@Prince, post #21

No właśnie, mi ściągnął sić plik z rozszerzeniem .gvi
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem