[#2]
Re: A1200 HD - jak zainstalować system np. Classic WB
@Renton,
post #1
Czytaj całość, zanim coś zrobisz!!! W sumie nigdy tego nie robiłem, ale wydaje mi się, że skoro nie chcesz tej Amigi rozbierać, to droga jest tylko jedna (ale ja już kiedyś gdzieś tu pisałem, że moja wiedza o Amidze jest podstawowa :-]): Jeśli CD działa i widać go w Workbenchu to stwórz sobie pod winuae konfigurację np. podobną do tej Twojej Ami, zainstaluj sobie na tym classic wb, ogarnij sobie to pod swoje potrzeby. Następnie do tego systemu podmapuj sobie jakiś katalog z dysku na pc jako kolejny dysk w amidze. Zgraj (po prostu skopiuj) pliki z partycji systemowej emulowanej ami do tego folderu z pc. Nagraj na płytę CD wszystkie pliki z tego folderu. Na prawdziwej Ami skasuj wszystko z dysku systemowego, ale nie formatuj, po prostu skasuj (przy założeniu, że nic stamtąd już nie będzie potrzebne) i bez resetu!!! (bo pewnie jak zrobisz reset to po starcie Amigi pewnie już nie będzie tego cidika widać) skopiuj dokładnie plik po pliku wszystko z płytki na dysk systemowy Ami. IMO powinno wstać po takiej operacji, zostanie tylko do wgrania cała obsługa CD. Jeszcze raz napiszę - nigdy tego nie robiłem i nie wiem czy to się tak zachowa, ale IMO powinno. Jeśli nie to wiele nie stracisz, po prostu będziesz musiał tą Amigę otworzyć i dysk z niej jakoś podłączyć np przez USB do PC, a potem to już z górki. Przydałaby się jakaś mądra amigowa głowa, która potwierdzi to co napisałem.