[#1] PerfectPaint vs. Mysz
Mam następujący problem:

Żeby "kliknąć" na jakikolwiek button na ekranie PerfectPainta musze przytrzymać klawisz myszki kilka sekund. Myślałem że to wina słabego procesora ale wszystko wraca do normy na kilka sekund gdy użyje opcji "Odświerz pamięc", najdziwniejsze jest to że bez odświerzania mam jeszcze ponad 40MB wonej pamięci fast.

Wiem że opisałem problem dość zawile ale prosze o pomoc.

[#2] Re: PerfectPaint vs. Mysz

@MarekB, post #1

Miałem bardzo podobną konfigurację i PerfectPaint też u mnie dziwnie się zachowywał. Tzn. po chwili pracy tak zwalniał że nie dało się na nim pracować.
A masz jakąś kartę graficzną?
[#3] Re: PerfectPaint vs. Mysz

@MarekB, post #1

To jest problam ktory mial swoje gui i wlasna obsluge tegoz,jak bedzie wreszcie przepisany na np. mui wtedy bedzie normalnie uzywalny.

[#4] Re: PerfectPaint vs. Mysz

@Ziolo, post #2

A masz jakąś kartę graficzną?

Dziwne pytanie... To PerfectPaint działa bez karty GFX? Ciekawostka...

[#5] Re: PerfectPaint vs. Mysz

@MarekB, post #1

A której wersji PfPainta właściwie używasz? Ja miałem podobne hece z wersją 2.3 bodaj i chyba jeszcze 2.6. Z obecną 2.93 niczego takiego nie zaobserwowałem (inna rzecz, że używałem go dość krótko - jakoś nie potrafię się z nim polubić)

[#6] Re: PerfectPaint vs. Mysz

@LeMan, post #5

Najnowszej - 2.93. Mam mam też starszą i cały czas jest ten problem. Chyba będe pisał do autora. Z tego co wiem odpowiada.

Program jest dość fajny. Cały czas używam TVPainta ale chciałem sprubować czegoś innego...
Szczegulnie że w TVpaincie program obcinał mi obrazki kiedy je wczytywałem (chyba IFFy) i niema możliwości edycji animacji.

Co program to jakaś rodzynka. :D

[#7] Re: PerfectPaint vs. Mysz

@LeMan, post #4

Da się, wymaga to paru sztuczek ale jest możliwe (ale jak pisałem komfort pracy jest dosyć nikły)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem