[#1] Amiga 1000 kickstart disk
Witam, potrzebuję dyskietki z kickstartem do A1000. Oryginalna dyskietka niestety odmówiła posłuszeństwa. Jest to standardowa A1000 z rozszerzeniem 256Kb. Byłby ktoś tak życzliwy i mógł mi taką dyskietkę podesłać? Oczywiście koszty transportu, nośnika oraz wypitego piwka w trakcie przegrywania pokrywam:) Ewentualnie sam plik adf takiej dyskietki również byłby ok.
[#2] Re: Amiga 1000 kickstart disk

@Hal, post #1

Aminet.
link
[#3] Re: Amiga 1000 kickstart disk

@Hal, post #1

Zerknij tutaj, plik Amiga - Kickstart Images, w pliku txt o tej samej nazwie wyszczególnione jakie kickstarty zawiera, A1000 się tam znajduje w kilku wersjach...
[#4] Re: Amiga 1000 kickstart disk

@KoLi, post #3

Moje boje z A1000 ciąg dalszy...

Po załadowaniu kickstart-u Amiga się resetuje, ponawia się test pamięci (mruganie diody) i pokazuje rączkę z prośbą o włożenie dyskietki z kickstartem. Sprawdzałem na z KS1.1, 1.2, 1.3 - za każdym razem to samo. Ładuje się ładnie (ok 24 bloków), potem samoczynny restart i znowu prośba o włożenie dyskietki KS:/ Może miał ktoś podobny objaw i coś poradzi? Dodam, że w chwili obecnej nie mam podłączonej klawiatury, ale nie sądzę aby to była przyczyna. Również Paula jest przełożona z A500 - ale wydaje mi się, że są one kompatybilne (stacja pracuje ok).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem