[#1] TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500
Witajcie,

Nie znalazłem osobnego tematu o tym projekcie, zatem zakładam. Chciałem zapytać czy ktoś wie coś więcej niż można wyczytać ze strony Elbox? Ostatnia aktualizacja u nich jest z marca 2014r czyli ponad rok temu :/ .

Czyżby odeszły chęci? Kurczę tak czekałem na tę kartę.

Pozdrawiam,

Azz
[#2] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Azzorek, post #1

Uprzedziłeś mnie Azz miałem właśnie "stworzyć" taki wątek i też nie mogę się doczekać,obyś nie miał racji.. Też czekam na tą dopałkę.

Ostatnia aktualizacja: 20.04.2015 12:56:03 przez Grisza
[#3] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Azzorek, post #1

Info o karcie pojawiło się w sezonie świątecznym, dokładnie wtedy, gdy Jens wypuścił do sprzedaży ACA500. Na EAB chodzą plotki, że Elbox zrobił to specjalnie by popsuć mu sprzedaż a karta nie istnieje... ale to tylko plotki. Tak czy siak, Elbox od marca ani nie odbiera telefonów ani nie odpowiada na mejle w tej sprawie.
[#4] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@_arti, post #3

Kto pierwszy ten lepszy Grisza :P .

Wiesz co jest najgorsze Art? Ja dlatego zwlekałem z zakupem ACA500, bo chciałem zobaczyć jak zadziała to dzieło z Elboxu. Jeśli jest tak jak w tych plotkach to udało im się udaremnić jedną sprzedaż na pewno. Teraz ACA500 nie ma w sprzedaży i wróciłem do punktu wyjścia.

Zacytuję tutaj ciekawe, ale poniekąd prawdziwe powiedzenie:

"Najgorzej jest kiedy facet sprowadza poziom swojego ego do poziomu swoich możliwości."

Tutaj zakładam, że w ELboksie pracują faceci.... .

Pozdrawiam,

Azz
[#5] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Azzorek, post #4

A ja pamiętam dyskusję rok temu (nie pamiętam z kim), gdy zaletom TurboFlyer500 przeciwstawiałem jedną, za to istotną ACA500 - jest i można to kupić.
Może będzie jeszcze jakaś partia ACA500? Bo to fajna zabawka i nic dziwnego, że schodziła jak świeże bułeczki.
[#6] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@wali7, post #5

Właśnie kupiłbym ACA500, gdyby była np. w RetroAmi. Cena była przyzwoita i można było na niej pracować. Oby Jens wznowił produkcję tych kart.

Pozdrawiam,

Azz
[#7] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Azzorek, post #6

Prędzej będzie Vampire 500...
[#8] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Azzorek, post #1

Dzwoniłem w czerwcu 2014 i ELBOX kazał dzwonić we wrześniu.... Dowiedziałem się, że przeprojektowali płytkę i trwa faza testów.
Lepiej poszukaj ACA500 z drugiej ręki niż czekaj na to co może nigdy nie nadejść!
ACA500 w połączeniu za adapterem CF->SD osiąga 6,5MB/s więc żadna FastATA nie jest potrzebna w A500:)
[#9] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@_arti, post #3

Na EAB chodzą plotki, że Elbox zrobił to specjalnie by popsuć mu sprzedaż a karta nie istnieje...

Nie byłby to pierwszy numer Elboxu w tym stylu.

Ostatnia aktualizacja: 21.04.2015 08:07:19 przez Krashan
[#10] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@dez3, post #8

masz piasek w między klawiszami ? :)
[#11] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@pabloz, post #10

dzisiaj rano na plaży z morza wypłynął turbo-fra-jer, zapewne ze Szewcji, ciekawe czy da się podłączyć do AMIGI
[#12] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@dez3, post #11

dobre
[#13] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Azzorek, post #1

link

Firma Elbox zapowiedziała produkcję nowej karty turbo dla Amigi 500/500+ oraz 2000. Karta ma być wyposażona w procesor 68030 (z MMU) taktowany 40 MHz oraz 16 MB pamięci RAM. Ponadto, na karcie znajdzie się zintegrowany, dwuportowy i bootujący kontroler FastATA obsługujący tryby pracy PIO-0, PIO-4 i PIO-5. Przewidywany termin dostępności to luty 2014. Sugerowana cena wynosi 240 euro + VAT.
[#14] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Dorian3d, post #13

Warto zerknąć na datę tego newsa... .

Pozdrawiam,

Azz
[#15] Re: TurboFlyer 530 - turbo z Elboxu do A500

@Azzorek, post #14

Odświeżam.

Ktoś coś wie? Czytam dzisiaj w newsach na PPA, że nowe medki wydali. News o Turbolyer dawno temu ogłoszony i ..... co?

Najwidoczniej poziom ambicji Elboxu sprowadził się do poziomu ich możliwości.
Zacytuję tu fragment kapitalnego skeczu o tytule "Kropka, kreska, kropka" autorstwa kabaretu Łowcy.B :

"... prawidłowa odpowiedź na pytanie "co" to "gó.no" szeroki uśmiech"

Polecam obejrzeć, wszystkim tym, którzy kochają Rejs i tego typu humor

filmik

Pozdrawiam,

Azz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem