kategoria: Sprzęt
[#1] AlfaPower - urwany przewód
Dzień dobry.

Udał mi się nabyć AlfaPower do A500/+ (pamięć w wersji SIMM), który zewnętrznie wygląda super a poprzedni właściciel zaklinał się że działa.
Przezornie przed podłączeniem do A500 rozkręciłem skrzyneczkę i zauważyłem "luźny" zielony przewód.
Przeglądałem strony bboh.com i bigamigahardware.com lecz zdjęcia nie obejmują wtyczki power/memory :(
Czy któryś z Forumowiczów, posiada to rozszerzenie ?
Czy możliwe byłoby przesłanie zdjęć przełączników (power/memory i hdd/in use) od strony wnętrza obudowy?

Pozdrawiam
Grzonas
[#2] Re: AlfaPower - urwany przewód

@grzonas, post #1

Może coś ci to pomoże. te przełączniki są zalane klejem, po jego zdjęciu powinieneś namierzyć miejsce gdzie był przylutowany. link
[#3] Re: AlfaPower - urwany przewód

@KrisbA, post #2

Dziękuję.

Widzę że wszystkie przewody na zdjęciu od Ciebie są podłączone do przełączników.
Wieczorem usunę klej i przyjrzę się dokładnie.

Pozdrawiam
Grzonas
[#4] Re: AlfaPower - urwany przewód

@grzonas, post #3

Zdjęcie jest z sieci, tak zwane wyszukiwanie obrazem. Gdybyś miał jednak dalej problem to pisz odkopie swoje Alfa power i walne fotkę, tylko ja mam na pamięciach zip.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem