kategoria: A500
[#1] klient ssh na amidze 500
Czy zna ktoś DZIAŁĄJĄCY klient SSH pod Amigą ? Który działałby na ami 500+aca500+aca1232 40Mhz . Znalazłem jedynie wersje dla PPC...
[#2] Re: klient ssh na amidze 500

@sunater, post #1

O, też bym był zainteresowany. A przy okazji - jakiej "karty sieciowej" używasz w opisanym zestawie ?
[#3] Re: klient ssh na amidze 500

@g0trek, post #2

dopiero zamierzam XD plipboxa zamówiłem u kolegi Jenota :)
[#4] Re: klient ssh na amidze 500

@sunater, post #1

Czy zna ktoś DZIAŁĄJĄCY klient SSH pod Amigą ?

Ja za czasów 0202122 - mam nadzieję, że wiesz co to za "numerek"? ;) korzystałem z AmTelnet

Czy zadziała na ami 500+aca500+aca1232 40Mhz - nie wiem.

Na A1200 z Elboxem 1230/40MHz i sieciówką 3COM na PCMCIA działało to to znakomicie.

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2015 15:47:11 przez dominiqr
[#5] Re: klient ssh na amidze 500

@dominiqr, post #4

Jasne że wiem co to za nr telefonu XD .. i dzięki wielkie :) sprawdzę jak będę miał możliwość :)
[#6] Re: klient ssh na amidze 500

@sunater, post #5

A obadaj ten wątek kilka klientów SSH tam jest do wyboru.

Amtelnet też może być ciekawe.

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2015 15:54:49 przez Sir_Lucas
[#7] Re: klient ssh na amidze 500

@Sir_Lucas, post #6

Tylko, że Amtelnet używa SSH1, w dzisiejszych czasach to już prehistoria, więc raczej sobie nie po SSH'ujesz
[#8] Re: klient ssh na amidze 500

@koxy, post #7

A czy wątku z amiga.org, który podałem, coś się może przydać?
[#9] Re: klient ssh na amidze 500

@Sir_Lucas, post #8

Chyba tylko openssh
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem