Po latach odpaliłem spowrotem swoją A1200 z ELBOX-em 1230 i niestety nie wstała
Myślałem że kondensatory i wszystkie przelutowałem i dalej zima. Biały albo czarny ekran na starcie i koniec.
Jak wyciągnąłem karte to sama Amiga działa jak ta lala.
Miał już ktoś taki problem ??
Kondensatory lepiej wymienić na nowe (tantalowe), przelutowanie to raczej nic nie da , no chyba że są wszystkie sprawne i był zimny lut. Przemyj styki w amisi tam gdzie karte wkładasz może w końcu załapie.
Miałem podobny efekt w Blizzardzie i się okazało że jedna pamięć nie stykała dobrze.
Po latach leżenia widocznie się te styki potrafią jakoś zanieczyścić... czy utlenić...
i może powstaje warstwa nieprzewodząca... kij wie.
Dzisiaj robiłem testy.
Czyściłem styki i karty i Amigi, potem wyciągnąłem i włożyłem układy w podstawkach na dopałce. Niestety nic.
Objaw jest taki że Amiga nie startuje, dalej jest czarny ekran i nawet caps lock nie mruga :(
obawiam się że dopałka umarła a może i przyjaciółka dogorywa
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.