[#1] Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe
Czy kupie gdzieś w Polsce te gumowe białe nóżki czy muszę sprowadzać z amigakit ? Sprawdzałem w RetroAmi nie ma. Potrzebuje z 12
[#2] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@Art, post #1

Ja kupiłem takie przezroczyste w Lidlu. Wyglądają tak samo, tylko tyle że są jak mówię przezroczyste i bezbarwne - z jakiegoś silikonu czy czegoś innego. I ładnie wyglądają. Białe w tym wypadku nie muszą być. Czasem też w innych sklepach - typu market budowlany też coś podobnego mają.
[#3] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@Art, post #1

Te z allegro się nie nadają, "slizgacze"

[#4] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@amizet, post #3

ślizgacze są do myszek, autorowi jak rozumiem chodziło o zastępstwo "stopek" amigowych

też jestem zainteresowany zakupem i szukam fajnego i schludnego rozwiązania
[#5] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@BlackTiger, post #4

[#6] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@BlackTiger, post #4

A no raczej pomyliło mi się, przeczytałem nóżki anty poślizgowe i myślałem że chodzi o ślizgacze. Ewidentnie moja wina
[#7] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@Art, post #5

Czarny ładnie się komponuje z szarym.
[#8] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@amizet, post #7

Ja ci polecam takie filcowe z naklejką do przyklejenia, które używa się np. do podklejania nóg od krzeseł żeby podłogi nie rysowały. Kupisz to w wielu sklepach z Ikeą na czele.

Ja takie zastosowałem w mojej A500+ i do bocznego rozszerzenia (okrągłe, wysokość 5mm - po obciążeniu mniej). Super amortyzuje drgania z biurka, jest większy odstęp od blatu (lepsza wentylacja) i najważniejsze - jednakowa wysokość kontrolera i A500+. Jedyny minus to, że działają jako ułatwiacz poślizgu, a nie utrudniacz (filc).

Pozdrawiam,

Azz

Ostatnia aktualizacja: 06.05.2015 16:23:23 przez Azzorek
[#9] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@Azzorek, post #8

dlatego mam utrudniacz. wiem, że hetisz powinien mieć to w różnych kolorach: 19x5mm
[#10] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@Art, post #1

Idź do OBI, Castoramy czy innego Leroya. W dziale z nóżkami masz 30 rodzajów do wyboru.
No chyba że koniecznie zależy ci na oryginalnym wyglądzie.
[#11] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@Art, post #1

Mogę Ci kupić w Anglii. W czerwcu siostra będzie mi wysyłała paczkę z zakupionym sprzętem.

http://www.ebay.co.uk/itm/Amiga-replacement-rubber-pads-ideal-to-replace-lost-or-damage-case-feet-used-FC-/311341267389?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item487d62b9bd
[#12] Re: Gumowe podkładki, nóżki anyposlizgowe

@PTR, post #11

Nie, to już wole z amigakit nowe
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem