[#1] pliki Post Script - jak drukowac na pc
Witam.
Dzisiaj mam pytanko jak drukowac pliki post script zrobione na Ami poprzez PC?
Na aminecie znalazlem schemat przelotki z SIMM PS2 na ZIP (do karty A2386 ale powinno pasowac do mojego kontrolera od A500) ale jak wydrukowalem (narazie probnie na mojej atramentowce) to niestety wymiary sie troche nie zgadzaja (jest ciutke wieksze niz powinno byc). W pliu guide nic nie pisze o rozdzielczosci w dpi na jaka ten plik zostal przeznaczony, a to co znalazlem na pc do przegladania i drukowania Post Script nie potrafi do konca okreslic parametrow drukowania.

Czy ktos wie jakie to moga byc parametry?
[#2] Re: pliki Post Script - jak drukowac na pc

@Yulek, post #1

uzyj ghostscripta - tylko tam trzeba wlasciwie ustawic parametry
drukarki, inaczej tez przeskaluje :)

[#3] Re: pliki Post Script - jak drukowac na pc

@Kaczus, post #2

No wlasnie te parametry stanowia dla mnie maly problem, ale juz wydobylem ze starej plyty dwie podstawki simm wiec bede mogl dopasowac.

Dzięki

A i jak mi sie uda ta przelotka to dla ochotnika bede mogl wykonac przelotke dla A3000 wg schematu z aminetu(oczywiscie za drobna oplata za robocizne bo czuje ze bedzie jej troche ).

Ostatnia modyfikacja: 02.07.06 15:21
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem