[#1] Mtec Viper T1230/28
Witam
Czy ktos slyszal o jakims hacku zeby zmusic ja do wykrycia weicej niz 8 MB ram? Bo mam simma 32MB ale niestety nie mam go po co wkladac.
[#2] Re: Mtec Viper T1230/28

@Yulek, post #1

A co to jest Viper? Czy to sie je z Amiga?
Przepraszam za szyderstwo, ale nie rozumiem, poniewaz jest tyle kart Apollo i Blizzard. Podaj "fotkem", chetnie zobacze jak to wyglada :)

Ostatnia modyfikacja: 02.07.06 15:43
[#3] Re: Mtec Viper T1230/28

@Yulek, post #1

M-Tec ? chyba DCE robilo Viper`y

[#4] Re: Mtec Viper T1230/28

@Yulek, post #1

Oddaje honor, zakręciłem się ;)

http://amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=120

[#5] Re: Mtec Viper T1230/28

@alpine, post #4

Ahh - moglem podac linka - a karta jest nie najgorsza i kupilem ja 5 lat temu do mojej 1200 za 250 zl a blizard czy apollo kosztowalo fortune.

Z checia wlozylbym tego simma do ami ale jak sie nie da to trudno - nie bede kupowac karty do ramu bo to troche bezsensu.

A pytalem sie bo robie mojej 1200 reaktywacje (ile kurzu w niej bylo).
[#6] Re: Mtec Viper T1230/28

@Andrzej Drozd, post #2

www.amiga-hardware.com :)

[#7] Re: Mtec Viper T1230/28

@Yulek, post #5

Myśle że do tego jest pewnie potrzebny jakis sprzetowy hack (nie wiem nie znam się) niech koledzy się wypowiedzą :) ale wg. mnie szanse że karta zobaczy więcej niż 8 mb są znikome.

[#8] Re: Mtec Viper T1230/28

@Malin, post #7

Karta na pewno nie zobaczy wiecej jak 8mb . Jest to konstrukcja podobna Do M_tec zeby bylo to mozliwe nalezaloby przeknstruowac cala karte.
[#9] Re: Mtec Viper T1230/28

@Yulek, post #1

Wsadzić możesz, ale karta i tak obsłuży tylko 8 mega. Tak jak pisał Dziadzio.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem