Witam, zakupiłem dziś A600 z masą dyskietek oraz książek i instrukcji. Pod klapką znalazłem jakieś rozszerzenie ale nie wiem co to, Wy pewnie rozpoznacie więc proszę o pomoc. Wrzucam zdjęcia samego rozszerzenia oraz jak to widzi bądź nie widzi WB
Rozszerzenie pamięci raczej działa bo masz na belce widoczne 1,8mb chip.
Co do zegara to musisz sprawdzić czy trzyma godzinę czy godzina się resetuje po wyłączeniu i włączeniu komputera.
Pod klapka tylko 1MB CHIP Ram z zegarem czasu rzeczywistego podtrzymywanym na baterie (ta niebieska beczka).
Moja rada: wylutowac lub wyciac natychmiast ten niebieski akumulator i wywalic do smietnika na elektrosmieci, bo wczesniej czy pozniej wyleje i zrobi kaszane na rozszerzeniu
Ostatnia aktualizacja: 18.05.2015 01:17:49 przez selur
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.