[#1] Latki dla OS3.9
Zebralem Ami i wszystko dziala, teraz przyszla kolej na OS. Czy ktos moglby poradzic dobrych i sprawdzonych latek do mego configu(jest on podany nizej)?

Teraz mam zainstalowane os3.9 bb1/2 + warpup 5.1 + picasso96 2.1b + mediator drv 3.10.

Config:
A1200, PPC603/175MHz, 040/25MHz, 80GB, CDRW, Mediator 1200, Voodoo3 16mb

Dziekuje.
[#2] Re: Latki dla OS3.9

@hlt_ppc, post #1

Cała masa
Zależy co rozumiesz pod pojęciem łatka. Popatrz w newsach PPA, ostatnio były jakieś łatki do 3.9.

Hmm...

Zainstaluj MorphOSa

[#3] Re: Latki dla OS3.9

@Korni, post #2

Rozumiem co to jest latka :), patch :). Poprostu pytam ktore naprawde warto instalowac na moj config, ktora da przyspieszenie jakies. Poprostu jest ich tyle ze niechce sie wszystkiego podrzad wyprobowywac. Mam nadzieje ktos cos poradzi co na pewno mosi byc w systemie :).
A MOS dzis wyproboje ;), ciekawie jak bedzie chodzil.
PS. MOS podtrzymuje mediatorka i voodoo?

Ostatnia modyfikacja: 05.07.06 11:46
[#4] Re: Latki dla OS3.9, MOS z mediatorem

@hlt_ppc, post #3

To polecam SystemPatch bez patchowania grafiki. Blizkick.

http://www.morphos.de/

Hmm, nic nie pisze tu o mediatorze...

Ostatnia modyfikacja: 05.07.06 11:51
[#5] Re: Latki dla OS3.9

@hlt_ppc, post #3

MOS nie ma raczej driverów do Medka, conajwyżej Grex albo BVizja :)

[#6] Re: Latki dla OS3.9

@Malin, post #5

Wlasnie ze niema, tez zobaczylem :( a szkoda...

Z SystemPatch guide:

Q: can I use SystemPatch on a system with gfx board?
A: no, SystemPatch is for Amiga without gfx board, it works on AGA

:)
[#7] Re: Latki dla OS3.9

@hlt_ppc, post #6

Na podobnym konfigu (BPPC+BV) uzywam: BlizKick, Executive- te dwa to podstawa - mozesz sprobowac z kilkoma opcjami z MCP (szczegolnie te ktore odpowiadaja za grafike) jednak funcje CopyMemQuick lepiej wymusic przez late zwiaca sie CMQ060 (tutaj ostrzezenie - moze zrobic burdello w systemie - u mnie sie tak dzieje...). Ogolnie rzecz biarac - rozne systemy, roznie to dziala. Sugestja: probuj kolejno dokladac laty i testuj system jak sie zachowuje przy podstawowych operacjach - w ten sposob jak Ci sie cos namiesza to bedziesz wiedzial jaki to "robak" byl. Acha jeszcze mozesz sprobowac z BlzeWCP... i tyle na ten moment pamietam.

Pozdrawiam!!

[#8] Re: Latki dla OS3.9

@Lokaty, post #7

Lokaty napisał(a):

> Sugestja: probuj kolejno dokladac
> laty i testuj system jak sie zachowuje przy podstawowych
> operacjach - w ten sposob jak Ci sie cos namiesza to bedziesz
> wiedzial jaki to "robak" byl.
>
>
Podstawowych? A co będzie jak zacznę robic coś bardziej zaawansowanego niż "podstawowe" operacje? Zaczną się dopiero zwiechy i gurowanie systemu które ciężko będzie wyłapać.

Ja BlizKicka nie używam, nie zauważyłem żadnych zmian w systemie. Executive się sprawdza przy odtwarzaniu filmów. Standardowy kontroler A1200 ledwo się wyrabia, Executive robi pożadek z taskami, że o filmy o wiele mniej chaczą.

[#9] Re: Latki dla OS3.9

@Prince, post #8

BlizKick w systemie to imo podstawa.
z latek ogolnych to albo modul blizkicka ramlibpatch albo z mcp-mcpramlibpatch.

a ja jak czytalem o systempatch2 pisalo ze mozna na systemach z gfx ale trzeba latki na graphics.library wylaczyc,pozostawiac na reszte i bedzie ok ;).

[#10] Re: Latki dla OS3.9

@AmiChris, post #9

O tym BliKicku to już prawie legendy chodzą. Każdy kto może (kto Blizzarda) ładuje go w system nie zastanawiając się nawet po co i na co, przezcież kazdy tak robi i tak trzeba...

Skoro wszystko działa dobrze, dodatki nic nie dają, to po co psuć to co jest dobre?

[#11] Re: Latki dla OS3.9

@Prince, post #10

dla mnie mnostwo paczy i wtalnych rzeczy moglem dzieki niemu zrobic ,a to updajt os3.9,flashka ppc,ramlibpatch,idespeedfix i kilak innych jakos nie zauwazylem niestabilnosci z powodu blizkick-a

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem