[#1]
Stacja zewnętrzna a czyta dysk 2 z df1
Witam mam pytanie co do wczytywania gier 2 dyskowych. Sprawdziłem tylko dwie full contact i lotus 3. Mam podpięta stacje zewn df1 kiedy gra prosi o dyskietkę nr 2 amiga cały czas domaga się aby wrzucić grę do sracji df0. Czy jest to spowodowane tym, że gra jest nie "amidosowa"? tzn od razu zaczyna ładować sie pomijajać amidos. Kiedyś wczytywałem bodajże John Barnes Europen Football i kiedy gra prosiła o dyskietkę nr 2 wystarczyło kliknąć fire i włączała się druga stacja, a później gra. W chwili obecnej nie mam jak sprawdzić na innych grach (przynajmniej do środy, ale ciekawość skłoniła mnie do napisania tego postu). Testowałem na dwóch amigach z stacją oryg. amigowską i pc-towską jako główne. Testowałem też na a600 z gotekiem (też to był full contact) i też nie ruszyłya druga dyskietka z df1. Testowałem na dwóćh stacjach amiga 1010 i zwykła zewn. Dodam tylko, że xcopy i workbech widzą stacje, a kopiarka spokojnie pozwala mi na przegrywanie gier. Zauważyłem , że przy a500 z 1.3 kikiem nie słychac stacji df1 po włączeniu zasilania. Na a600 tykają obydwie. Nie jestem pewien, ale kilka lat temu miałem też stacje 1010 i nie wiem czy ona czasami nie tykała na a500 z 1.3 na przemian z oryg,, ale już nie pamiętam. Fakt był taki ze John Barnes się wczytywał z 2 stacji.