[#1] Reset A600
Witam!
Mam pewien problem. Wymieniłem rom w mojej A600 z .299 na .300 i nie moge teraz resetować mojej Ami przez zwykła kombinacje klawiszy do tego. Dlaczego?

[#2] Re: Reset A600

@Dexterek, post #1

Może coś z tasiemką klawiatury nie tak? Wszystkie te 3 klawisze działają?
Spróbuj też trochę mocniej docisnąć kość z kickstartem.
[#3] Re: Reset A600

@madman15, post #2

mi się wydaje, że to na pewno problem taśmy klawiatury. też na początku reset przestawał mi działać, potem coraz nowe przyciski odmawiały posłuszeństwa. ciągłe wyciąganie i wsadzanie taśmy klawiatury wyciera materiał przewodzący na folii. był sposób na to poprzez obcięcie milimetrowego paska z końca taśmy, przez co styki przesuwały się w stronę niezniszczonego materiału przewodzącego. ale koniec końców musiałem na eFunzine kupić nową klawę z której jestem w pełni zadowolony. wykonana lepiej niż oryginał.

[#4] Re: Reset A600

@Dexterek, post #1

docisnij tasme od klawiatury
[#5] Re: Reset A600

@QkiZ, post #3

Pomysł lekkiego przycięcia jakie zaproponował QkiZ pomogło;]
Dziękuje bardzo;]
[#6] Re: Reset A600

@Dexterek, post #5

ale takie przycinanie nie będzie dobre na dłuższą metę. od razu kupiłem nową klawę na eFunzine, bo akurat była świeża dostawa sprzętu. mówię Ci, te klawy są technicznie lepsze niż oryginał.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem